måndag, februari 16, 2009

bildgåta

Ibland blir inte bilder som man tänkt sig. Då kan man göra en bildgåta av dem ;-) Vad föreställer detta?
Under tiden som ni funderar kan jag fundera och filosofera över något annat. Nämligen dyngkärran. Den skottkärra som tjänstgjort som dyngkärra ingick i köpet av gården. Den var bättre begagnad redan för elva år sedan och sedan har den använts flitigt. Nu är den slut. Trasig. Kaputt. I allra högsta grad läckande. Här måste införskaffas en ny. Den ska vara av samma storlek som den gamla och en rejäl konstruktion. Skottkärrors kapacitet mäts i liter. Hur f-n ska jag veta hur många liter den rymmer? När den läcker som ett såll går det knappast att stå med litermåttet och mäta hur mycket vatten som går i?

Jag lämnar bildgåtan obesvarad så länge. Lycka till!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du, vad den bilden föreställer har jag ingen som helst aning om. Med lite matematiska termer kan du mäta kärrans djup, bredd, längd och på så vis räkna ut dess rymd. Klura på det du!! Ang Zekes framgångs/självfötroende agerande. Vad är problemet??? ;-) Hi,hi,hi
see you / Heléne

gail sa...

ser ut som en hög med plast ifrån ensilagbalarna

Anonym sa...

Med lite fantasi ser det ut som det sitter en ovanlig fågel till höger på bilden.
Ewa o Tea

Anonym sa...

Du har säkert en 135 eller en 150 liters. Lägg en presenning i kärran, och fyll hinkar med spån om mät hur mycket som går i. :-)

Ljuset i bilden ser ut som om du fotat något som ligger under en presenning - men vad??

//Strössel

Ewa sa...

hihi, det här var ju roligt :-)
Först och främst; Heléne... Jag fick lära mig att mäta trianglar och kvadrater och kubiker och allt möjligt, men om vi någonsin fick lära oss mäta skottkärreformade ting så var jag sjuk den dagen. Och jag hade inte många frånvarodagar i skolan så jag tvivlar...

Tänk att det ska till en stadsbo som Strössel för att tipsa om presenning. Dock har jag inget spån - jag strör med halm ;-)

Fortsätt gärna gissa. Rätt svar kommer. Ni är inte särskilt nära ;-)

Anonym sa...

Öh..jaha, det ÄR inte ens någon bild där lilla du.
DET var verkligen gåtfullt måste jag säga.
Om folks skriver att det ser ut som plast kan jag ju gissa utan att ha sett någon bild alls, mer än ett kryss i ena hörnet, att det är en närbild på snöflinga, vita kragen på Zeke eller ullen på något får. *ler fånigt*

Anonym sa...

Men hallåååå, det ser ni väl?? En liten vätte som samlar lite skit att ha till sitt bygge i skogsbrynet. Lite halm tar han nog med oxå för att lägga i väggarna som armering. Huset måste ju hålla när Scott den odräglige kommer och nosar runt knutarna ;-)
Det raka smala ovanför vätten är vättetransportören som kvickt förflyttar små vättar från A till B. Vattenrör brukar vi människor kalla det. Just denna lilla vätte är det som vakar över just denna lilla familjen av folk och fä i skogsbrynet där uppe i Dalarna. Så var rädd om honom ;-)
Så det så ;-) ;-) ;-)

Anonym sa...

Vad det gäller "bören" (de heter så i skåne) så hade jag nog hellre tagit en tumstock och mätt noga hur bred den ska vara max, dvs var ska den komma fram. Grannen köpte ny, "noooog lika som den gamla", men kom strax på att den inte gick igenom dörren där den förvaras. Så man får lyfta in och ut den på tvären nu ;-) Min envisa granne köper minsan ingen ny "för man får stå sitt kast om man köpt fel"
Hi hi hi
Jo jag svär en del när jag ska mocka hos henne ...........

Anonym sa...

Bara för man prickar i Anonym på "välj identitet" så behöver man ju inte va helt "off" *L
Jag dvs Kitty som är tangent plitare till de två sista inläggen ;-)

Anonym sa...

Det ser ut som vatten - vattendroppar på det gröna i alla fall...? Kan du inte berätta snart!!??
/Strössel

Anonym sa...

Nu vet jag det är den omtalade skottkärran.
Ewa o Tea

Anonym sa...

Skit i hur mycket det går i den gamla kärran, se till att den går in genom dörren och fundera sedan på om ni vill ha ett jättetungt lass och gå en gång eller om ni hellre går två gånger med ett lite mindre. På bilden är det nog en hund eller kanske en liten bagge som tittar ut genom staketet./Mona

Anonym sa...

Det är ju brorsan Rom som ligger ner och kollar in fåren !!!

Anonym sa...

Hur länge ska man behöva vänta??????????????? ;-)
Heléne

Anonym sa...

Halm & Is. Men i vilken situation kan jag inte gissa...

Vi har en 2-hjulig skottkärra över, modell stor.

Anonym sa...

Får man gissa 2 ggr... :)
Jag tror det är ett snötäckt fönster med nån form av belysning utanför. Förmodligen fotat inifrån stallet.
Vad vinner jag ?! :D