tisdag, januari 03, 2017

Ska det bli vinter nu?

Just nu snöar det ymnigt och enligt SMHI ska det bli -20 grader om ett par dagar. Jösses, här svänger det snabbt, det var ju +10 förra veckan. Nåja, det är ju vinter så då kan det väl få vara det. Lite snö, ett par kallgrader och sol går bra. Inget annat. Definitivt inte plusgrader, fy fasen så golven såg ut här hemma ett par dagar när det töat så att ytskiktet på vägen och gården var mjukt. Suck för många hundtassar då!

Blir det snö så får hundarna lite vall-vila. Vi får väl ägna oss åt promenader och fyrhjulingsturer istället. Dessutom försvinner matten in i boksluts-dimman ett par veckor nu.

Ikväll har i alla fall Four gjort en insats på får-fronten. Eftersom det snöade såg jag att baggarna inte använt vindskyddet alls. Så jag bestämde mig för att de skulle lotsas in där så att de fattar att det går att vara där. De är ju lite korkade... Att få in femton baggar i ett litet vindskjul när de verkligen inte vill var en utmaning. Framförallt i pannlampans sken där det gällde att lysa på rätt ställen så att jag inte bländade både hund och får. Vi fick trilskas en bra stund med dem men till slut var alla inne. Det var banne mig en bedrift, den där Four övertygar mer och mer...


Inga kommentarer: