lördag, mars 17, 2012

sjukstuga

Sjukstuga för hund.... En med tratt och en med strumpa... Bud är nyopererad och Zeke har skadat ett klofäste. Suck!




Vi fick en sådan där idé idag. Kalvarnas ströbädd var hög och svår att hålla torr så vi bestämde oss för att mocka ut den. Problemet var bara var vi skulle göra av pojkarna under tiden? Vi vallade in dem i stallet - vilket var ett intressant projekt med tanke på att de inte är särskilt hundvana men vi har ju lärt dem att de ska väja för hund så hur svårt kan det vara... Så mockade vi ut, halmade och vallade tillbaka dem - bara så där. Det gick alldeles lysande och de fick torrt och mysigt.


Han som gjorde jobbet...De andra är ju konvalescenter så det var inget snack om vem som skulle få den stora äran.

Sedan kom Sarah, Marie och Erica och tränade sina unga hundar. Roligt! Sture börjar verkligen hitta rätt nu, Simba är tänd och träningsbar och Mimmi behöll lugnet trots att fåren var stissigare än vanligt. De är ju inte så hemtama i nätfållan och man kan säga att de var på tå ;-) Ett par av dem lyckades till och med krångla sig igenom maskorna i fårnätet!

Nu ska det bli lite tacos och sedan vet jag ett par som kommer att sova framför teven. Hussen avslutade dagen med lite röjning och är också lite spak just nu :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan broder Zeke!!
Matte har satt en sko på min tass med som jag skurit mig i ganska djupt, aj aj.. Men inte lika snyggt svart utan förnedrande knall rosa, hmm hmm.. Kram från broder Mysak.

Anonym sa...

Undrar varför härliga Bud har blivit opererad? Kusin Rayo och hans matte.
Vilken tur att storebror Rom fixar det mesta, nu när morbror Zeke är indisponibel. Min tå är bra nu. Krya på er,/Rico