onsdag, maj 01, 2013

att ha en plan

... är säkert bra, men ännu bättre är om man kan vara flexibel och avvika från planen. Som när man har en massa tråkiga saker att göra, men får ett sms om att det är träning i Skräddars... och så var det med den planen - lite hann jag med, sedan packade jag termosen och åkte ;-)

Ewa, Lena och Heléne var redan igång när jag kom. Zeke fick träna lite sortering och agerade sedan utställare till både Jovi och Birk som putsar på sina hämt. Med stor framgång, ska sägas. Det var roligt att studera hundarna ur fårens perspektiv - och så var ju Zeke med och hade synpunkter på hur upptag skulle göras för att han skulle släppa några får...

Rom fick först ett pass där jag vis från helgens övningar såg till att han tryckte in djur på en tänkt linje och att han inte gled in bakom djuren igen. Riktigt bra skötte han sig. Sedan slutade vi med ett par hämt från samma position som den som skördade sådana offer i söndags - och minsann, nu var det ingen hund som hängde på och lät fåren välja väg. Raringen hade tänkt på saken och nu trycktes fåren in på linjen.

Bilder från dagen finns i Helénes blogg 

Dagens mest spännande är att det är nya Rom-valpar på gång hos Finnbogården. Det låter som det kan vara något på gång inom närmsta dygnet, så vi håller tummar och tassar för att allt ska gå bra.

Apropå valpar så fyller Four och hans syskon fyra veckor idag och har enligt bildbevisen varit ute på äventyr. Valparna kan ni följa i Petras blogg och nu finns det nya bilder igen. Notera att Tom och Peg brås på sin pappa utseendemässigt :-)


2 kommentarer:

Vall-Ewa sa...

Sicken tur att du ändrade planen och tog dig tid att komma.
Trevligt och lärorikt blev det :-)
Tror nog att Birk tänker om lite... han törs nog inte hämnas på kungen Zeke. För han vet vad han håller på med och ungspolingar ska lära sig och hållas kort. :-)
Rom gick riktigt bra :-)

Gårdsbacken sa...


Det låter som du inte har några sysselsättningsproblem i alla fall... :)
och vad härligt det låter med era träningstillfällen, vi har fram till nu haft så mycket snö på åkrarna att vi inte kunnat valla någonting alls. Nu har iofs Fame sina valpar men lite hade man velat valla... :) Du kan förstå att man blir avundsjuk när man läser om era träningar ;)
Han är otroligt söt din nye lille stjärna. Det kommer att bli roligt att följa honom och dig...