söndag, november 27, 2005

första advent, julskyltning... och snö :-)

Idag har jag plockat fram ljusstakar och stjärnor. Av allt att döma var jag den enda i Säters kommun som väntade till söndagen med att plocka fram pynten... Men där är jag envisare än vanligt; inte en dag före första advent och inte en dag efter tjugondag Knut ;-) Det visade sig att jag behöver göra en del inköp på den fronten; vi har väldigt många fler fönster nu än i gamla huset. Dessutom kunde jag inte använda farmors gamla plåtstjärna eftersom den inte hade jordad kontakt. Modernt hus nu...
Vi ska åka in till tätorten och titta på julskyltningen. Eftersom det faktiskt snöar kan man i alla fall få lite julstämning. Ulf, Scott och Zeke kanske blir med och socialtränar (alla tre?! :o) )
Men först ska jag och Zeke ta en runda med fåren. Det är lika bra att passa på så länge underlaget tillåter.
Igår tog Tam och vi andra in tjurarna. Det gick jättebra. Tam och Rex fick parera några gånger när någon inte riktigt vågade gå in i lösdriften men det gick lugnt och fint och utan stress och kalvarna myyyyyser i halmbädden nu.
Mot fårhagen. Bud får vara med och hålla fåren så får jag se lite hur mycket han orkar. Hans medicin har tagit slut och den nya har inte kommit och plötsligt blev han sämre igen. Han har varit seg och slö hela helgen. :-(
Mette är ohyggligt kelig nu. Eftersom hennes sätt att visa att hon tycker om mig är att bita mig i kinden när jag sover så börjar jag undra vad jag gett mig in på ;-)

Inga kommentarer: