söndag, januari 01, 2006

God fortsättning på det nya året!

Det nya året skålades in här hemma. Tillsammans med bror, svägerska och mamma åt vi tjälknöl (av älg - tänka sig att jag bjöd på älg, ingenting är sig likt!!!) och potatisgratäng, förrätt och efterätt, kex och goda ostar, chips och nötter... och så spelade vi spel och hade trevligt. Min diet under veckan gjorde att jag tog det försiktigt med vad jag stoppade i mig - och hur mycket, men gott var det ;-)
Det är skönt att bo avlägset på landet sådana där dagar. Visst small det fyrverkerier i fjärran och visst hörde vi en del smällar, men bara på långt håll. Skotträdda hundar kunde koppla av och ha det gott. Mammas Rex blir mer och mer berörd och han börjar få det jobbigt i stan, jag tror att vi ska inackordera honom här alla "smäll-helger" framöver... Här får han förstås dras med Zeke som terroriserar honom hänsynslöst, men jag tror att Rex föredrar det. Tam är skotträdd. Han reagerar ofta med agressivitet mot någon hund som råkar befinna sig i närheten (vanligtvis Bud), Bud är också rädd men mest för Tam, tror jag. Zeke har inte varit utsatt för några otäckheter så jag vet inte riktigt var jag har honom när det gäller skott och smällare.

Prins Bertil deltog i hela kvällens firande. Alla goda dofter från köket och våra tallrikar gjorde att han var mitt i händelsernas centrum hela kvällen. Den katten kan tigga med finess ;-) Jag hoppas att gästerna kunde följa mina diet-anvisningar och hot om att han skulle bli sååå sjuk om han fick något, så att de kunde motstå Bertils ögonpar som var fixerade på det vi stoppade i munnen. Det går förresten jättebra att ge honom penicillin! Bara att stoppa i bitarna i munnen på honom så sväljer han!

Idag har jag ridit barbacka på Tim. Förmodligen kommer jag att ha en gruvlig träningsvärk i morgon...

Inga kommentarer: