söndag, februari 10, 2013

Kalassöndag

Även om inte dagen började så bra, så blev den kalas innan kvällen... Förmiddagens lammstyckning blev uppskjuten och det blev ingen träning med bästa träningskamraten eftersom det var både kallt och pulsigt. Nu får det gärna bli vår snart :-)
Caroline kom i alla fall hit och visade sin nya träningshund. En tik som helst ska vara godkänd vallhund innan säsongen är slut. Inget omöjligt uppdrag alls, men inte helt enkelt heller. Både för att det krävs rätt mycket mängd träning, på olika besättningar och olika platser, med okända människor och miljöer - och så är ju Caroline ganska ny på det här med vallning. Men å andra sidan finns det gott om vilja, ambitioner och lyhördhet - så det finns alla förutsättningar för att det ska bli bra.

Tyvärr var underlaget inget vidare för träning, men vi kunde i alla fall kolla av tiken och jag körde Zeke en kort stund. Oj, vi var ringrostiga. Oj, vilka sopiga flanker (tänk att hur många gånger jag än vilar honom så verkar de aldrig självläka) och Oj, vad trött han blev. Jag stod på vägen och gjorde några korta hämt och sedan tränade vi delning på distans. Svårt, svårt. Delningskungen kände inte alls igen övningen och packade de stackars fåren som sillar mot staketet innan vi fick kläm på det. Då skulle han göra en lång flank runt sin grupp och det var då stört omöjligt att få honom att låta bli att tänka på att hålla draget ;-) men trägen vinner och till slut fick vi till det.

Jag har inte sett några fysiska reaktioner på honom. Ingen hälta, ingen stelhet, inga korta baksteg. Ska vi våga hoppas att han är ok?

Rom och Scott fick nöta lite på löpbandet. De blir otroligt snabbt trötta och jag tycker inte att Rom traskar på avspänt och obehindrat så jag vill inte köra honom så långa pass, eftersom jag inte är säker på att han använder rätt muskler när han inte riktigt tar ut steget, men nyttigt verkar det vara.

Sedan bar det av på 6-årskalas. Massor av gott fikabröd och finaste småkusinerna. Här kollar de film och äter popcorn ;-)




Majsan, den bästa semmelmakerskan, hade dessutom gjort i ordning lite matsäck till mig som jag fick med hem. Mums!



1 kommentar:

Gårdsbacken sa...


Vad trevligt att läsa om att Zeke är bättre :)
Mindre trevligt däremot, med de svårläkta flankerna ;)


Hur goda ser inte semlorna ut där i låddan... :))

Ha de bra!
/Paula på Gårdsbacken