torsdag, juli 25, 2013

Turné dag 1, eller rackarns elände

Första dagen  på vår nötturné med anhalt Forsheda, Småland. Små kvigor, frodigt gräs, fin bana.
Banan började med fålla ut, fråndrivning, hämt, drivning, delning och fålla in.
Zeke gick ut som nummer två och fick det jobbigt på en gång. Kvigorna betade och det blev segt och trögt. Kämpade oss fram till slutet av fråndrivningen men jag såg att det aldrig skulle gå att få dem runt banan, så jag bröt, tog hem dem och fållade dem till nästa tävlande. Förhoppningsvis tjänar jag på det de kommande dagarna, att jag inte körde hunden helt slut.
Sedan var det Roms tur. Där var det inga kvigor som betade utan tvärtom en svart som försökte sticka. Rom hejdade henne med en velodromsväng och domaren sade att han inte ville se fler sådana. Det ville inte kvigan heller, så hon skötte sig exemplariskt resten av rundan. Vi tappade fyra poäng på fråndrivningen och fyra på hämtet ( varav två på utgången som jag inte vet varför) så det var verkligen ingen dålig runda men i slutet av drivningen försökte nästa kviga sticka och när Rom stoppade henne med inrus nummer två tackade domaren för oss. Vi fållade till nästa tävlande spikrakt i kort trav och jag begriper att vi varit högt i resultatlistan idag. Vann gjorde de på 118...
Nåja. Summerat: hoppas Zeke får en bättre runda i morgon och jag får helt enkelt hålla hårdare i Rom, men med tanke på att Zekes grupp var så trög släppte jag på honom för mycket. Rom är i fin form, nu ska vi bara ha över marginalerna på vår sida.

Lillprinsen är med och roar sig med mingel och lek. Nu på kvällen tog vi en nästan-vilse-i-skogen-promenad så jag hoppas de sover gott inatt.

 I morgon fortsätter vi med nya friska tag och sedan styr vi kosan mot Skåne. Där ska vi träffa Fours syster Ezz med familj, det ska bli skoj.

Inga kommentarer: