fredag, juli 26, 2013

Turné dag två, eller Bättre så

Fortfarande Småland och Forsheda. Större kvigor idag och det visade sig vara svårare. Framförallt i slutet av den raka fråndrivningen var det många hundar som vände djuren.
Rom gick ut som sista hund på en flock som verkade otroligt stimmig. De sprang åt alla håll och letade flyktvägar och jag blev ordentlugt nervös eftersom de här djuren sannolikt skulle ta fram Roms panikrus och jag ville inte bli diskad en dag till. Plan A, håll honom kort som tusan och kör ut honom på stora flanker så att djuren ser honom på långt håll när de försöker dra. Plan B? det hade jag ingen. Planen visade sig vara utmärkt. Han fick djuren lugna och de knallade runt banan snällt och utan större problem eller utbrytningsförsök. Vid den punkt där många hundar vände djuren släppte Rom upp dem i draget och tog inte min högervissla, det kändes som han inte trodde han fick stoppa dem eftersom jag höll honom så kort. Det blev en ordentlig utflykt men bortsett från den så kändes det kontrollerat. Delningen var svår eftersom det var två utsedda kvigor som skulle delas bort och de ville inte vara på samma sida, men till slut så...
115 poäng fick vi och eftersom han hade ett bra hämt räckte det till en andraplats. Härligt!

Zeke hade andra direktiv, där gällde det att hålla igång djuren och där behöver jag inte vara orolig för några fulnafs. Han gjorde ett uselt hämt där han gick nästan rakt på, var av framdrivningslinjen, fråndrev lite segt och hade en utflykt på slutet, drivningen var ok men inte helt på linjen, fållade och sedan tog tiden slut i delningen. 77 poäng eller något var ju inte så mycket att yvas över, men jag tror att det blev en sm-poäng till honom också. Framförallt var det skönt att han fick gå hela banan, jag tror att vi båda behövde det.

Direkt efter tävlingen fortsatte vi vår resa. Nu har vi landat i Skåne och bor i Brönnestad byskola, ett trevligt b&b i fin miljö. Ikväll ska vi hälsa på Fours syster Ezz med familj och i morgon är det tävlingsdags igen.

Inga kommentarer: