söndag, december 14, 2014

Kris eller inte

haha, coach Elgemyr tror att jag har en livskris för att jag bakade en liten... hm, visionsförstärkare, kanske. Nu hör det ju inte till vanligheterna att jag bakar. Det var till och med så att jag fick en efter-branden-upplevelse igen. Det fanns nämligen ingen brödkavel i mina gömmor...
En efter-branden-upplevelse är en sådan man får när man tror att man äger något, letar febrilt för att sedan komma på att det var ju innan det brann jag hade en sådan. En vanlig företeelse de första åren men nu händer det sällan.
Och tydligen har jag inte haft användning för en brödkavel på tio år?!

Nåja, nu ska man inte låta sig nedslås av sådana bagateller. Jag tog en glöggflaska istället. Med pepparkakssmak för säkerhets skull.





Sedan använde jag de nya kakformarna för att göra får och en och annan ko (men det var ju ingen mening att ge Heléne en ko...) och sedan kom le grand finale. Bordercollie i pepparkaksversion. Letade på en bild i siluett och gjorde ett par prototyper och sedan letade jag på en bild på Gemma och så skar jag. Jag var faktiskt riktigt imponerad när jag skurit ut Gemma i degen och lyckades få över henne till plåten i någorlunda skick. Med lite fantasi kunde man faktiskt ana att det var hon.
Gissa om jag blev förvånad, lite frustrerad och ganska full i skratt när pepparkaksGemma hade förvandlats till... ett vildsvin (!) i ugnen. Suck, Heléne fick nöja sig med en av prototyperna med Gemmateckning. Det fick duga.

 

Idag var det dags för träning igen. Jag och Lennart tyckte lite synd om Heléne som inte har någon hund att träna - och lite synd om oss som inte fick några goda råd, så vi bjöd in oss till träning hos henne. Smart va? 
Rom och Märta gjorde några längre hämt med styrning och sedan skulle vi sortera. Märta har aldrig sorterat så hon var ursäktad, men Rom Raring?! Visserligen tog det en stund innan jag kom på att jag använde fel kommandon men han höll inte djuren och han var inte till någon hjälp att stoppa dem som rann förbi, så vi fick backa bandet och träna lite för att hitta rätt inställning. Hurra, här ska tränas sortering :-)

Småhundarna Loobo och Four pillade på med lite annat. Eller nja, Loobo tränade också långa hämt men sedan blev det lite mer grundputs för deras del. Four behöver inte ha så långa hämt, just nu är allt fokus på att få honom trygg i upptagen. Med kamraternas ögon på hunden kunde jag vända ryggen till och gå ifrån honom, istället för att gå närmare och styra/hjälpa honom. Nu lille vän är det dags att du tar lite eget initiativ och ansvar. Och det gör han. Det tar sig faktiskt riktigt bra :-)

Heléne kunde förstås inte hålla sig helt på publikplats, så både Jovi och Gemma fick varsitt kort pass. Frustrerade att Gemma får den här långa vilan med sitt trasiga ben och frustrerande att Jovi som har så mycket klokt och bra i sig också ska dras med sitt stora handikapp i form av bristande samarbetsvilja.

Så nu är det arbetsvecka igen. Sedan ska vi se om vi hinner träna något mer eller om vi får förlita oss på att tomten kommer med något livskrislösande för både mig, Rom som inte kan sortera och Four som har en inre kamp mellan benens "spring" och huvudets "lugn". Nåja, vi är ju i gott sällskap alla tre.
 

 

2 kommentarer:

Helénes klotterplank sa...

Ha,ha. Hade gärna sett Gemma vildsvins varianten. Men jag antar att den redan är uppäten. Skönt att det inte handlar om någon större kris. Men lite orolig blev man allt. Sen undrar man förstås vad som skall ske härnäst. Brodera egna julgardiner eller odla ekologiska grönsaker?

La om såret i dag och det såg riktigt, riktigt fint ut, så snart så!!!

Ewa sa...

Härligt! skönt att det går åt rätt håll, snabbt, nu