söndag, november 30, 2014

Tipp, tapp, tipp, tapp...

Hm, Four har börjat fira jul i förtid.

Hur ska vi annars förklara att hans små trumpinnarben inte pinnar på längre. Nu är det plötsligt hjärnan som styr farten och just nu säger hjärnan -Vänta!!! - Inte skrämmas! -Akta, akta...

Pust!

Klok träning med Lennart idag fick in mig på ett nytt tankespår. Sist när jag tränade själv blev jag mest irriterad över den överdrivna djurkänslan som störde mig så in i norden. Idag löste vi upp några knutar och jag har en plan för den lille tomtens träning framöver. Julen varar inte ända till påsk, hoppas jag - i alla fall inte i just det här tipp-tapp-tänket.

Här ser han ju lite bestämd ut i alla fall ;-)

Underbart första adventsväder!

Rom Raring fick också träna - inte bara vara funktionär. Han var lite ringrostig när det kom till petig stryrning ;-)

Soool


Vi började med ett par knepiga hämt för Märta och Rom. Till vänster om huset skymtar Lennart som ska skicka Märta. Över lilla bäcken, genom grindhålet till nästa hage, slå ut genom den för att hitta nästa grindhål in på den åker fåren stod på och sedan ett skapligt lång hämt där. Roligt! Märta hade problem med första grindhålet och Rom med det andra. Men hittade fåren gjorde de.
Four och Loobo fick lite kortare hämt men det var nog knixigt för dem ändå. Framförallt för four som inte riktigt vågade starta djuren och hamnade i någon knäpp konflikt där djuren inte vågade gå undan för honom heller. Loobo gick fint idag - där har det hänt massor de senaste veckorna.


På gården har det också hänt en del. Bland annat är lösdriften restaurerad så småtjurarna har kunnat flytta in. Rom tog in dem igår - efter en liten utflykt där två klev upp på dyngstacken och en tredje försökte dra tillbaka ner mot byn så var de snart parkerade på plats. Härliga hund!



1 kommentar:

Helénes klotterplank sa...

Han kanske måste tippa innan han kan trampa. Tänk på att han bara är en liten tomtenisse ännu ;-)