onsdag, augusti 19, 2015

På tu man hand

I helgen var jag och Rom ute på tur, helt på egen hand. Four fick vara hemma med resten av flocken när jag och Rom tjänstgjorde som utställare av får på kvarts-SM.
Först en bild av fältet från de tävlandes synvinkel. 

Vi fick verkligen bekänna färg och slita hårt. Fåren var inte jätteimponerade av att stå i en fålla i den tryckande värme som var, så de var inte helt enkla att ställa ut. Dessutom blev det långa dagar och jag lovar att både jag och Rom sov ovaggade efter den här helgen. Då var det skönt att Rom hade buren helt för sig själv och fick vila i lugn och ro.

Rom hade sin kylväst på sig och jag blev glatt överraskad över vilken skillnad den gjorde. Han blev naturligtvis trött och varm ändå men den stod emot värmen länge.
Här sitter han på lördagskvällen och spejar över hanteringen




Mellan flockarna sov han gott i skuggan av stolen. Gärna i närheten av fikakorgen...

Trots långa och påfrestande dagar fick han inget extra kortison. Däremot matade jag honom extra och fyllde på energiförråden. Det serverades vätskeersättning till hundarna och Rom gjorde snabbt klart för sig var det lönade sig att tigga smakbitar av mackor och fikabröd... Nästan ingen kan motstå den blicken ;-) Definitivt inte Madde som storsint delar med sig


Nu laddar vi batterierna igen. Först några dagars jobb och sedan en helg med träning. Då får Four också följa med. 

Inga kommentarer: