söndag, januari 31, 2016

Istället för träningshelg

Den här helgen har sedan länge varit vikt för träning med Nurserygänget, det vill säga Anna, Karin och Vickan som kamperade tillsammans under Norgevistelsen med Nordic nursery och redan då pratade om att åka tillsammas till European nursery i Holland i mars. Vi skulle träffas hos Karin den här helgen, hon hade ordnat bra träningsdjur och sovplats och det skulle bli så roligt att komma iväg.
Och så... i fredags kväll kräktes Rom.. och inte på smått vis heller. Fem gånger på en kvart. Magsjuka hundar är aldrig kul men en magsjuk Addisonhund kan få katastrofala följder. Han behöver hålla vätskenivån och han behöver definitivt extra kortison. Vilket inte är helt enkelt när hunden kräks. Han fick i alla fall behålla kortisonet och efter en stund drack han självmant ordentligt med vatten, men det kändes alldeles för tidigt att ta ut någon seger i förskott.
Natten blev orolig. Jag var upp varannan timme och kollade hur han mådde och gav honom pytteportioner med mat och vid tvåtiden började han visa sig hungrig, så då kändes det som faran kanske var över. Inte blev det bättre av att Zeke också var dålig i magen på natten... Var det något smittsamt också, så att Four också skulle sätta igång?
Efter en sådan natt vågade jag inte utsätta Rom för stressen att åka iväg. Ännu mindre vågade jag lämna honom hemma, så vi fick ställa in träningen och vara hemma och sura istället. Såklart det klokaste av beslut, men det kändes surt.
Istället tillbringade jag dagen med att hålla koll på sjuklingarna, som båda verkade återställda - och ge Rom små portioner mat. Åkte till Säter och köpte avmaskningsmedel som jag såg behövdes till både katter och hundar och sedan passade jag på att ta med Majsan på lite shopping och konditori också. Dessutom ringde jag till Lennart och frågade om han ville träna, så det blev dagens aktivitet.

Riktigt rolig träning hade vi. Märta och Four började med att träna delning (dela av två mörka) i ganska starkt drag. Det visade sig sätta griller i hundarna ordentligt. De blev vida och tveksamma och sega och ingenting var sig likt. Vi flyttade ur värsta draget och då blev det lite bättre. Sedan tränade vi högerhämt med Loobo som blir tight och inte förstår att han ska slå ut på högersignalen - i stället för att springa fortare... Four gjorde också några hämt och minsann, idag har han inte stannat kort en enda gång (!). Han fick göra hämt där fåren var delade i två grupper och han täckte bortre gruppen bra, han fick göra en utgång där han skulle passera första gruppen för att täcka den andra. Det blev ännu svårare när fåren började traska hemåt när han kom upp till dem. Han tog dem förstås men släppte direkt på lookbackvisslan och plockade med de bortre. Duktigt! Sedan fick Loobo och Four driva varsin grupp lite kors och tvärs i närheten av varandra och ingen av de unga herrarna hade något emot att ibland försöka hämta alla, eller byta grupp när de fann det lämpligt. Ojoj, sedan var det batteritorsk i alla fall i Four.
Rom var med ute men fick bara ta ut och in djuren, onödigt att träna honom men svårt att lämna honom inne - då stressar han upp sig för det...









Det där med Holland i mars är förresten lite komplicerat. Krav på vinterdäck här hemma och förbjudet med dubbdäck i Tyskland. Vi måste planera för dubbfria vinterdäck och sådana har man ju inte om man bor som vi gör.

 

Inga kommentarer: