söndag, augusti 17, 2008

det blir inte alltid som man tänkt sig

Ja, jisses vilket spektakel...
Vår resa i korthet:
torsdag: Zeke är mycket tight i utgången , startar fåren snett och biter sedan en tacka när hon går till attack. Inte mycket att göra åt, han måste få försvara sig.
fredag: hos Gunnel. Berättar om torsdagens hämt och tränar sedan intensivt hela fredagen. Tränar hämt, hämt och hämt och däremellan tränar vi att han ska ta styrning i drag. Toppenbra träning!
lördag: Zeke pinnar iväg i något som ser ut som en fantastisk utgång och slänger sig ner som om han hade blivit skjuten men alldeles för tidigt. Jag måste ge honom fyra högervisslor för att över huvud taget förflytta honom och när han sedan får gå fram startar han ändå fåren snett. Bara 35 poäng på det hämtet, resten var riktigt bra och vi slutade på 77. Skickar sms till Gunnel och skriver att vi borde tränat mera hämt...
söndag: Zeke pinnar iväg i något som faktiskt ser ännu bättre ut. När jag ser en antydan till temposäkning visslar jag höger i farten och han tar den men har dålig fart men tar sig upp bakom fåren med bra djup och gör en fin framdrivning. 44 på hämtet var i alla fall mycket bättre. Sedan traskar vi iväg på fösningen och den känns kontrollerad men strax före andra grinden händer något och fåren skeppar iväg i galopp. Ewa lägger hunden och tror på fullt allvar att fåren ska stanna av sig själva, vilket naturligtvis gör att de springer ännu fortare och så hinner vi inte styra in dem på linjen, missar grinden och får en rejäl krok efter grinden. Lärdom: Om man ska låta fåren springa ska de springa rakt mot grinden ;-) Fångar upp fåren och promenerar till fållan och där är det stopp. Två gånger tappar vi ut ett får på sidan och får in resten. Lärdom: Man måste titta på ALLA får och inte bara de som trilskas, annars smiter någon annan på sidan. Jag blir så trött på att vi inte kan få till det någon gång. Nu fick vi inte dela eftersom poängen tog slut vid fållan och då stannade vi på blygsamma 59 poäng... Suck!
Till Zekes försvar ska sägas att han har lyssnat och tagit rätt kommandon hela helgen. Han har kopplat i en växel till och kan inte riktigt hantera den så jag har fått bromsa som en tok, men det har känts som vi har koll på läget och då känns det dubbelt tråkigt att vi inte ens klarar att få till ett hyggligt resultat på hela rundan istället för att göra bra delar...
Vi har haft toppentrevligt med Mälarmården som gästvänliga värdar och kommer gärna tillbaka.

Nya försök nästa helg. Då åker vi till Storvreta...

1 kommentar:

Anonym sa...

Det kommer, det kommer vänta du.
Tycker lite synd om dig för jag vet att ni kan.
Ni får säkert till det till helgen.
Det var full fart i min hage idag. Hej och hå vad de var springiga fast dom lugnade ner sig till slut.
Ewa o Tea