tisdag, augusti 12, 2008

IK-1 Åby gård mm

Helgen som gick var vi till Åby gård och tävlade. På lördagen måste Zeke ha varit kvar i invallningsläget; tackorna kom springande med höga huvuden och skrämd uppsyn efter ett 46poängshämt... Fösningen blev en prydlig zickzacksöm fram och tillbaka över linjen. Zeke lydde mina kommandon men det hjälpte inte, jag fixade inte att styra honom och fåren ur den röran. Eftersom fåren bara rusade undan fick han lite panik och släppte inte i flankerna utan fortsatte trycka - vilket förstås innebar att fåren sprang i sidled. Lade jag ner honom flydde de för livet åt det håll de var på väg just då ;-) Drivningen blev snabb och med en krok men där började vi få tag på fåren, vi fick igenom dem i första benet i malteserkorset efter en del snurrande, men tappade hela tiden ut en på andra benet så poängen tog slut. 62 poäng var lite tråkig utdelning efter det fina hämtet (20-10-16).
Söndagen var bättre. Jag skickade höger och Zeke stannade i draget (det borde jag förstått att han skulle göra) men fåren såg kommunicerbara ut när de kom. 42 på hämtet. Fösningen var helt ok, vi hade tappat två poäng fram till andra grinden där jag överstyr när jag ska räta upp dem lite och de rann precis utanför grinden, fem till bort :-( Drivningen var ok, första benet på korset klockrent och så tappade vi en utanför när vi hade ett lika fint andraben på gång så det blev ett försök till. Totalt 79 poäng och det är det högsta vi haft så det får vi vara nöjda med. Synd bara på den satans grinden - annars hade vi haft 84 och kommit 6:a. Nu blev vi tolva och precis utanför Fårfor-poängen.
Skönt var det i alla fall att Zekeman har varit styrbar och ställt upp båda dagarna. Han kan ju inte hjälpa att matte styr som en kratta ;-)

Vi tillbringade helgen tillsammans med Helen och Manne - tack för trevligt sällskap! Rom har varit en stor kille och sovit utan bur. Det var hur lugnt som helst. Han hade haft en kul dag med bus med halvsyskon och sov gott hela natten (för att inte tala om hur gott han sov när vi kom hem).

Igår kväll hade vi kurs igen och det går fortsatt framåt. Härliga men väldigt olika hundtyper - men alla gör fina framsteg. Kul!

Nu ska jag åka till jobbet. Zeke ska på kollo idag - Heléne tar hand om honom så att han slipper sitta i bilen hela dagen. Ikväll ska vi ge hennes får en match igen ;-)

Inga kommentarer: