söndag, mars 24, 2013

När blodet isar sig i ådrorna

Lite uppjagad efter gårdagens attack i fårhagen så visst överreagerade jag, men ändå...

Kom hem från SVaK:s fullmäktigemöte och skulle ta in träningstackorna. Jag såg inte till dem men anade att de var i huset eller i dungen där de hittar ett och annat grässtrå och där solen värmt bort snön. Skickade Rom dolt och började gå upp mot stallet för att öppna ytterdörren. Då hör jag det - ett ytterst obehagligt skrikande ljud, från fårhagen! jag hörde att det inte var Rom men vad var det??? Med hjärtat i halsgropen sprang jag upp på gårdsplanen, rundade huset och tittade ut över hagen. Hussen hade sett min språngmarsch och kom rusande efter - med bössan i näven så man kan säga att han också är lite på helspänn ;-)
Då ser jag räven springa bortåt och ut ur hagen. Han vände sig om ett par gånger och tittar in mot hagen, på vägen bortåt skriker han ett par gånger till och ni som vet hur räven låter vet att det inte är något trevligt ljud. Dock borde jag med facit i hand känt igen det, kan man tycka. Strax efter kommer elva får och Rom i full fart och passerar huset, så då fick jag börja styra så att de vände och kom in i boxen.

Troligen var det samma räv som den Hussen såg kalasa på den döda tackan och jag gillar inte riktigt att han söker upp fåren, även om det är ganska orimligt att han ska ta en tacka i flocken. Det är han nog inte kapabel till. Men Rom skrämde nog räven ganska ordentligt när han kom i sin utgång. Rom kan inte brytt sig alls om räven eftersom han kom med fåren precis som det var tänkt, men kanske en hund och ett gevärsskott kan få räven att vara lite mer avvaktande.

Stackars skotträdda Bud blev förstås rädd av smällen och gömde sig under skrivbordet. På väg dit eller därifrån fastnade han och drog ur alla sladdar till modem och dator och det visade sig vara ett ytterst effektivt sätt att få igång datorn igen. Den fick fnatt igår kväll och tappade kontakten med musen och det gick inte att starta den i felsäkert läge. Jag startade om den utan framgång men Bud fixade det så när jag hade konsulterat supporten så var den redan ok ;-)


2 kommentarer:

Mackan sa...

Förstår att ni är på helspänn!
Läste att det blir nya regler
"Regeringen har beslutat att ändra paragraf 28 i jaktförordningen, som berör rätten att försvara hundar och andra tamdjur mot rovdjursangrepp. Den som i en sådan situation skjuter björn, varg, järv eller lodjur ska från den 1 juli 2013 anmäla detta till länsstyrelsen – inte till polisen, som nu är fallet." källa http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2013/03/Regeringen-andrar-paragraf-28-1.45495/

Helénes klotterplank sa...

Ha, ha,ho ha, hi.............
Oj, förlåt :-( men kunde inte rå för det. Fick bara en lustig syn på hornhinnan "och kom rusande efter - med bössan i näven"
När jag lugnat mig tänkte jag...... Vilken jävla tur. Tänk om det varit ett lo... och ROM!!!