tisdag, september 27, 2011

rätt från början

Jag jobbar med bokföring och när det är som mest kaos runt bokslut brukar jag tänka "vad är det värsta som kan hända?" för att liksom behålla perspektiven. Det är i alla fall ingen patient som dör om jag vänder på någon siffra eller glömmer någon uppbokning. Däremot kan man uppenbarligen få ägna en hel rackarns arbetsdag till att reda ut vad som gått fel - idag har jag vridit och vänt på samma siffror hela dagen, innan jag hittade ett (idag) obegripligt fel från 2010 som följt med sedan dess. Men med viss tillfredsställelse (efter en sådan dag mår man ganska bra när man hittar felet) kan jag nu konstatera att koll på läget gäller igen.
Men tänk om jag hade gjort rätt från början - då hade minsann dagen kunnat ägnas åt något mer produktivt.
Jag säger inte att mitt/vårt jobb inte är viktigt. Men ibland tar vi det på så blodigt allvar att man behöver lite sunda perspektiv i tillvaron... Det mesta går att rätta till.

Rätt från början borde ägnas mer tid. Det är lätt att vara efterklok och se att Zekes så kallade utgångar hade kunnat, om inte städas bort, så i alla fall rättas till - om jag hade sett och förstått konsekvenserna. Hade jag varit ännu mer uppmärksam på Roms förutseende hade det varit lättare att komma igenom det... och hade jag meddelat träningskamraten vilka träningstider jag hade satt av så hade vi förmodligen tränat tillsammans några gånger. Nu stannade tiderna i min kalender och där har det då inte blivit mycket tränat ;-) Tur att vi ska på kurs på torsdag...

Idag har vi varit på ett Rätt från början-uppdrag. Sarah ville ha hjälp att valla in fåren och... vilka får! <3 Halvvilda och raketsnabba, men extremt uppmärksamma på hunden och svarade på mycket små rörelser. När hunden stannade tvärstannade fåren och såg ut att undra; var ska vi nu? Helt underbara. De lockade fram rätt mycket tempo i hundarna och Rom var hyggligt konfunderad över att de inte alls reagerade på hans hold-back, men efter första förvåningen trampade han på ordentligt. Gilla!

2 kommentarer:

Helénes klotterplank sa...

:-) Det är det som är kruxet. Att göra rätt från början. Någonstans tror jag det är allas ambition. Men jag tror det långt ifrån alla som verkligen gör det. Ställer mig medvetet i den kön. ;-) Och vad gäller tiderna.... grrrrr ;-)
Vi ses i morgon... bitti!!

erica sa...

hmm, ja, oftast försöker man väl göra rätt...men sen visar det sig efteråt att det man tyckte verkade rätt från början var helt fel... :o)