måndag, september 05, 2011

resor norrut

Här går det djur på båda sidorna om staketet ;-) Hussen har för övrigt åkt norrut för att jaga sådana som går utanför staketet...

Hussen åkte till Jämtland och jag åkte inte fullt lika långt. Helénes hundbil hade autopiloten på Söderala den här helgen.
Vi har tävlat i Söderala förr med varierande framgång och det var väl ungefär så man kan beskriva den här helgen också...
Zeke stod för lågvattennivån. Ett riktigt Zekehämt på lördagen där han smög i ett dike istället för att vara kvar på åkern. Resten av banan var illa poängmässigt men han kändes fräsch och gjorde så gott han kunde. Han var riktigt rolig att köra. På söndagen lurade jag honom på alla sätt innan start och lyckades förvirra honom till att göra en riktigt bra utgång. Tyvärr lite för grund så att fåren drog iväg och sedan fick han ingen kontakt med dem så vi gick av på fråndrivningen. Med lite mindre känsliga får än de här racer-ryorna hade taktiken kunnat hålla ;-)
Rom gick fint på lördagen men hade ett par dyra missar. Som de flesta andra lyckades jag inte dela och då blev det ingen fålla heller, men han kändes kalasfin. 66 (42 i hämtet) poäng och placering 15.
På söndagen fick vi rusning på fåren förbi framdrivningsgrinden. Rom hann inte få styr på dem men sedan kändes det lugnt och prydligt. Nu låg fållan före delningen och vi hade en snygg fålla men sedan var det lika svårdelat som på lördagen. Vi slutade på 74 poäng (39 i hämtet) och placering 6 :-) Därmed har Rom Raring fått sina första SM-poäng. Inte för att vi har någon nytta av dem då de räknas till årets SM, men ändå ;-)

Lexa har gått bra men utgångarna spökar. Det är riktigt retligt när resten är bra. Jag funderar och funderar på vad vi ska göra och jag vet att hennes matte funderar ännu mer... Jag blir verkligen inte klok på hur vi ska komma åt det. Surt!

Här kommer några bilder på släkt och vänner:

Lennart försöker dela...

Anita lyckas dela :-)


Lennart och Cap vid fållan


Rozz i farten

Heléne och Lexa - och startstolpen som är central i problemet...

1 kommentar:

Helénes klotterplank sa...

Åker till uppfödaren i dag. Hoppas han klurat.