söndag, september 30, 2012

inte mycket att skriva hem om

eller massor! det beror hur man ser på saken. Vill man berätta om hur många poäng man fått ihop under helgen så går det ganska snabbt, det var inte så många nämligen. Vill man däremot berätta om alla avvikelser från idealet - de där som kostar poängavdrag, ni vet... ja, då tar det en stund :-)

Igår slutade vi på 66 poäng efter en fin inledning men sedan blev det en walkabout på fråndrivningen där Rom tänkte gå utanför ett litet stenröse, jag tänkte "aldrig i livet att du går utanför" och gav en kort vänster som han drog som en avlöning på och vände djuren långt upp mot framdrivningsgrinden och sedan trilskades innan vi fick tillbaka dem på linjen, strulade lite i delningen men framförallt gjorde han en brysk ihopsamling (då hade han fått nog av den bruna finullstackan som retats med oss hela rundan) så det blev bara en poäng kvar där och sedan fållade vi bra med en halv minut till godo på maxtiden.

När domaren sammanfattade helgen sade han att det var svårt igår och jävl-t svårt idag ;-) Ett låååångt förstaben med mycket drag, krossen rakt i draget mot hanteringen och en pulltrough-grind som krossgrind. Väldigt många hundar hade väldigt stora problem både på första benet och krossen och det var många flockar som kom tillbaka till förarna... Usch, här skulle det bli besvärligt...
Efter en fin början släppte Rom efter för mycket i sidled på framdrivningen och vips hade vi en missad grind och en banan fram till mig, startade första benet lugnt och stadigt men signalerade tidigt att det var obekvämt där borta. Vi trasslade fram och tillbaka och hade för säkerhets skull en ensam tacka som bröt sig ut och hade sina alldeles egna planer. Till slut vek de höger före grinden så att vi missade den, tidigt efter grinden stannade tackan och de tre andra fattade galopp - upp mot hanteringen och draget. För all del på linjen, men vi skulle ju ha med den fjärde också! Blev glad att Rom tog högervisslan och plockade med sig henne, försökte skynda på henne lite för att hinna styra de andra tre men jag var ganska nöjd med dem eftersom jag trodde att de var på linjen. Det var de inte! De smet nedanför grinden och så var den också borta. Stökade lite med delningen igen (framförallt jag som faktiskt visade hunden rätt flock men sedan kom på mig själv med att vända mig mot fel djur - hunden gick på rätt i alla fall...), sprang till fållan, försökte lugna ner finullstackan som letade flyktvägar och så... var tiden slut. Blygsamma 58 poäng räckte ändå till en elfteplats, då förstår ni hur låga poäng det var.

Tokroligt var att Roms syster Key och husse Tom gick och vann! :-) igår var de fyra och idag vann de! jäklars så roligt! Syster Kim har också gått bra, jag tror minsann att hon plockade SM-poäng både igår och idag :-)

Här kommer några bilder från helgen. Igår morse på väg till tävlingsplatsen stannade jag till och tittade på en älgko med två kalvar. Bredvid henne stod den här ståtliga killen... Riktigt maffig var han...



Helen delar.


Syster Kim, lipar åt fåren. Det verkar framgångsrikt, ska försöka träna in det...


Lennart och Rozz på väg. Han gick riktigt bra igår men idag var det Caps tur. Jag tror minsann att de kom femma :-)


Vinnar-Tom delar



1 kommentar:

Helénes klotterplank sa...

Huva :-o vad svårt... och jisses :-)) vad kul för Tom... och fy attans :-(( vad tråkigt att inte vara med.