lördag, september 01, 2012

och en vecka till...

Pust... nu är det lite körigt... En vecka med mycket jobb och en hel del förberedelser för helgen ik-1 tävlingar i Bråfors - och vårt KM: Eftersom den här familjen också gått från vallningssäsong till jaktäsong idag var det en del som behövde förberedas. I morse åkte Husse till Jämtland för att jaga älg.

Zeke har fått behandling med is och vila den här veckan men är fortfarande inte fräsch :-( så det blev ingen KM-start för honom. Han som hade så många titlar att försvara ;-) nåja, inget att göra åt. Han har ont och det finns ingen anledning att riskera att det blir värre.

Idag hade vi först IK-1 med 25 starter och sedan ett tjugotal hundar som gjorde upp om våra KM-titlar. Att ha så många hundar till start är riktigt bra med tanke på att vi inte är så många medlemmar i vår klubb. 

Det fanns både försäljning och en fin servering. Hög trivselfaktor. Arne B gör rackarns snygga koppel av jättefin kvalitet... kanske slår jag till på ett i morgon...



Anders avslutar hämtet och ger sig in i fösningen


 Publik 1

 Publik 2 ;-) notera att ett par får tagit tillflykt till korna så det krävdes en liten insats för att få tillbaka fåren. Det hade kunnat vara enkelt men de här korna är inte vana med hund så Erik fick knata iväg med dem och sedan hjälpte Kåre till att få loss fåren. Allt är enklare med hund ;-)


Shania delar


Ninnie delar. Hon går ju kurs här så det gick förstås bra ;-)

I KM gladdes jag förstås åt att lilla Jovi debuterade utan att verka särskilt bekymrad. 92 poäng skrapade de ihop i VP-klassen (de slarvade bort några poäng i hämtet, sedan var det full pott) och de vann klassen med god marginal.

Ik-2-banan var klurig. Ett trångt hämt med tufft drag till hanteringen. En svår kross där grinden stod i en svacka och säkert var lättare att se om man gick med och sist en slags ränna/tratt där man bara hade ett försök. De två första hundarna hittade inte/kom inte med djuren, men sedan gick Gail hela banan utom fållan. Rom försvann i hämtet men dök upp på rätt ställe, startade djuren rakt men gav dem lite för mycket utrymme i framdrivningen och vips, var de tillbaka i hanteringen :-( jag visslade fram, ropade på hunden, undrade vad han gjorde... efter en stund visslade jag höger och såg fåren röra sig, räknade ut att vänster nog var bra och testade det och minsann, dök det upp fem får och en liten Raring.
Resten av banan gick fint. Jag missade förstås en grind men för övrigt var det ok. Delade och sprang till fållan där jag precis hann fånga upp djuren och de gick igenom. Sedan startade Lennart och de hade en väsentligt bättre runda men missade fållan, så vi vann. Med en poäng ;-)

Här kommer en bild av KM-vinnarna, snodd från klubbens nya hemsida som verkligen är ett lyft. 

2 kommentarer:

Eva sa...

Grattis klubbmästaren!

Får jag låna bilden på Ninnie o Kate till min blogg/Facebook?

Eva

Ewa sa...

Tack! visst får du låna bilden!