tisdag, augusti 26, 2014

ibland undar man

... vad man gett sig in på...

Idag tänkte jag att det var bäst att Four fick testa lite nötvallning igen. Det var längesedan sist och det vore ju bra om han var någorlunda med på noterna när vi ska gå kurs till helgen. Tur var väl det...
Först såg han inte kalvarna. Han såg bara fåren som går i samma hage. Och han vägrade titta på kalvarna trots att jag försökte styra om honom.
Det tog en stund att övertyga honom och efter det kom det en stund med fula inrus, skrämseltaktik och ständiga försök att byta djurslag. Höger- och vänstersäkerheten var löjligt låg och vi utgjorde nog en ganska tragisk syn.

Kalvarna fick ett fullständigt frispel och hade kapplöpning genom hagen. Stångades och hoppandes som Ferdinands kompisar på julafton och öste på i en fart som jag inte trodde att de var kapabla till..

Ja det här gick ju bra... En hund med koskräck och sex hormonstinna och skogstokiga ungtjurar.

De blev väl trötta till slut för de lugnade i alla fall ner sig och Four kom plötsligt ihåg att han kanske kunde flytta dem i alla fall. Dagens uppgift var att följa efter djur och gärna styra, men utan en massa kommandon och vändningar. Tanken var bara att han skulle få upp lite självförtroende.I morgon åker vi på nötträning med snälla kvigor så då kanske vi kan träna lite mer ordnat.
Så här såg det i alla fall ut efter en stund. Det finns en del rörelser där som jag är riktigt nöjd med och en bra avvägning i tempo. Ibland hamnade han till och med i lägen där han gick lugnt och stadigt med en jämnt tryck.





Inga kommentarer: