söndag, augusti 31, 2014

kurs - och all denna oro...

Jag och Four har varit på nötkurs. En riktigt bra kurs med Vickan som bra instruktör. Tydlig och pedagogisk och med ett tänk som inte var så långt ifrån mitt eget. Kanske vågar jag mig på att bli nötinstruktör någon gång...
Rom fick vara funktionär och plocka fram nya grupper, ställa ut ibland och stöka runt lite. Inte särskilt mycket men på lördagsmorgonen fick han slita ont efter sorteringen då kvigorna gjorde allt för att springa ihop igen. Han kändes lit seg och senare upptäckte jag att han var dålig i magen. Jag vet inte om han helt enkelt förtog sig, eller om kursmiljön stressade honom eller om det är något annat som spökar, men dålig blev han och när han dessutom kräktes blev jag bekymrad. Svårt att ge honom extra kortison om han kräks upp det...
Jag konsulterade Strömsholm och fick lite goda råd och de sade också att han skulle komma in om han kräktes igen. Så dagen har jag spenderat oroligt sneglande på en hund som blev stadigt sämre och som inte ville ha varken mat eller vätska. Jag gjorde lite egen vätskeersättning eftersom han ratade den köpta och tvingade i honom matskedsstora portioner ofta.
Plötsligt på eftermiddagen kom han travande ut i tvättstugan och luktade intresserat på någon påse som innehållit grisöron. Han var hungrig!
Sedan dess har vi smugit i dietfoder både torra kulor (väldigt få åt gången), burkmat uppslammad i vatten och lite morotspure. Och hittills har det gått bra, han är fortfarande hungrig och nyss satt han precis som vanligt och glodde på katten som åt. Förhoppningsvis har vi klarat det för den här gången :-)



Kursen ja. Four har ju liten erfarenhet av djurslaget Nöt och Vickan var inne på att det är hans största brist just nu. Det kan ju inte vara omöjligt att göra något åt ;-)
Fina rörelser och "dumrusen" kommer inte lika ofta nu. men så trött han blev! Två pass om dagen och han tog fullständigt slut i den lilla, lilla hjärnan...
Här är några av damerna som hjälpte oss att förkovra sig.



Ikväll introducerade jag en annan typ av förkovring. Visslan gjorde entré i Fours träning. Ännu en milstolpe.
En annan och mycket, mycket roligt milstolpe är att Rom har fått sin första godkända avkomma :-)
Peter och Tom gjorde ett fint VP Nöt och blev därmed först i syskonskaran att få stämpel i stamtavlan. Knappt sjutton månader gammal. Så stolt Farmor!
 

Inga kommentarer: