tisdag, maj 29, 2007

invasion och PRO-dans

Katterna har invaderat min säng när jag varit borta och de har inga planer på att flytta på sig ;-)

Lite bättre plats blir det imorgon när lilla Zassi flyttar till Falun. Det kommer att bli tomt efter den lilla prinsessan.

Så här kan det se ut i sängen när jag ska lägga mig:


Lillkatten är fascinerad av tvättmaskinen:



Hästpensionärerna var inte lika spralliga idag men visst är de pigga och glada:

Tinto, gammeltanten:

Chrissan, tio år yngre men ändå pensionär:
Zeke och Bud har tränat lite också. Zeke fick börja med sortering. Jisses, vad det är svårt... Vi lyckades nästan få loss de fem träningsfåren när resten av flocken kom rusande tillbaka :-( Vi gjorde några försök, sedan var Lillehund trött och vi hade inte ens börjat med det vi skulle träna på, så det blev lite flanker ur balans och ett par hämt på hela flocken. Sista hämtet var riktigt, riktigt bra *glad*
Sedan körde jag Bud en sväng. Jag fick trycka till honom lite i början (stannade inte, startade själv, samlade när jag delade etc etc) men sedan... Rackarns! Han gick jättefint :o) Det är lite skillnad i effektivitet på de där två hundarna - och idag när Bud hade hjärnan på och stoppade flyende djur utan minsta antydan till inrusningar var det riktigt, riktigt snyggt. Han håller isär flocken även när de kommer nära varandra och de verkligen tokrusar för att komma ihop och han bara trycker bort den del av flocken jag ber om... Jag skickade honom också på ett hämt och han lade sig bakom och tog styrning hela framdrivningen. Halleluja! Dessvärre vet jag att det inte är att betrakta som livslångt för att han sköter sig en dag - imorgon kan hans sämre jag vara tillbaka igen. Men han är så rolig att träna när han funkar!





6 kommentarer:

Mona sa...

Betr katterna, så där är det väl för alla kattanter? Fina bilder, härligt att se hästarna spralla, de ser verkligen fina ut fast de är gamla. Märkligt med Bud, han är så ofta olydig (eller vad han är) men när han vill så är han tydligen jättebra.
Hur går det med "Berättelsen om hemresan"?/Mona

Anonym sa...

Hejsan!

Söndag 10/6 skulle vara bra time för vallningoch utflykt. Självklart är Helen med snygga Manne ett plus som sällskap då.

Hästarna såg lika pigga och glada ut som fåren här hemma. Härligt!

Du kanske skulle behöva en hjälphund du också vid träningen. Kan inte Husse och Scott Drever ställa upp???

Hälsar Grääsägare MED stamtavla

Anonym sa...

Hur sjutton orkar du ha så många katter?! Hos oss räcker det mycket väl med EN som ska ut så fort man satt sig ner eller sover som skönast, eller som vällter lampor om han måste vänta någon minut...suck.
Igår plockade jag 9 fästingar på lollifjärt. Plockade senast för tre dagar sedan. Frontline för katter får det nog bli.
Ha det!
hälsar Mackan

Anonym sa...

Hemresan ja, vi andra får väl spåna på nån rövarhistoria typ
"vi försov oss på båten och vakna när båten var på väg ut från hamnen igen, så vi fick åka tebaks till UK och sen planka vi hemresan ;-)" eller "vi blev stoppade på autobahn av ett gäng vägpirater som vi övermannade gav en rejäl omgång, bakband dem och gömde dem i skogen" (säkert därav Ewas förtydligande att de inte mördat nån *S)eller"nä det här blir ju värre och värre" ;-)
Usch huga för att ha livlig fantasi ..... Men vi ÄR nyfikna ;-)

Härliga bilder av glada hästar och trötta katter.
Ha de,
Kitty

Mona sa...

Man kunde tänka sig: "Vi körde vilse och hamnade på ett roligt party" eller "Vi tog upp en liftare, som vi hmhm roade oss med" eller "Vi blev osams och jag blev avkastad och fick lifta hem" eller "Vi fick slut på pengarna/tappade biljetterna och var tvungna att tjäna ihop till hemresan"

Ewa sa...

Mona; Oss kattanter emellan så har du helt rätt :o)
Grääset och hennes matte och Helen och Manne är välkomna 10/6! Hoppas Helen glömt det där med frukt då ;-)
Mackan; hemligheten är att inte serva dem. Här sover (som synes) katterna tungt om natten och de vet att det är ingen idé att skrika - de får i alla fall vänta... Men fästingmedel får det bli nu. Prins Bertil har nya varje dag *urk*

Angående hemresan så önskar jag att Monas "Vi tog upp en liftare, som vi hmhm roade oss med" var sann :o)