fredag, maj 18, 2007

We´re home!

Japp, nu är vi hemma igen och det kommer en utförlig reseberättelse så småningom. Dock väntar lite vanligt hederligt kontorsarbete som omväxling och så har vi lite mockning och ströjobb hos tjurarna att se fram emot. Imorgon bitti drar instruktörerna från Södra Dalarnes Vallare till Lisbeth Iller för två dagars kurs så det kan bli lite knappt med tid... ;-) Undrar om Zeke blir glad när vi packar bilen igen?
Hur har vi haft det då?
Fullständigt, fullständigt underbart! De första fem dagarna hos Julie var verkligen helst suveräna, vi lärde oss hur mycket som helst om fårarbete och hundarna lärde sig "allt" om flytt av tackor med lamm, sortera bort djur, lämna tackor med nyfödda lamm... Dessutom tränade vi på en "liten" (inte med svenska mått mätt förstås) brae några timmar om dagen så de var ganska möra.
Sedan åkte vi till Derek och tränade själva en dag. Efter förmiddagspasset talade han om att vi fick gå ut på hillsen och träna fritt om vi ville, han hade studerat oss på avstånd och sett att hundarna uppförde sig. Så vi klättrade iväg upp på kullarna och Gunnels lille Suck gjorde ett vansinnigt svårt och långt hämt över en sänka. Mäktigt! Vid det här laget hade Zeke börjat förstå det där med hämt så han gjorde några kortare hämt och jobbade fint.
Efter ett kort eftermiddagspass (det tråkiga när man åker iväg så där är att hundarna inte orkar träna hur länge som helst) handlade vi lite i Keswick och sedan drog vi iväg tillbaka till Skottland och Ettrick Valley.
Där väntade träning med Bobby i en vecka. Första dagen kokade hjärnan på småhundarna Zeke och Suck och Lilleman hade ont i benen. De gjorde inget lysande pass precis och Bobby konstaterade att det fanns en del att reda ut och att hundarna behövde en viloeftermiddag så vi tog en guidad tur med fyrhjulingarna och kollade omgivningarna...
Efter en vecka hos Bobby hämtade Zeke får uppe i högra hörnet på The Brae :-) Han tar "bort"kommandon och han går att dra in i utgångarna (det har det aldrig funnits något behov av tidigare...) och det går att hålla igång honom när fåren rör sig mot mig. Precis som jag trodde var den här resan exactly vad han behövde ;-)

Nu är vi alltså hemma igen och jag ska testa honom lite på eftermiddagen. Sedan väntar två dagars träning/kurs hos Lisbeth och sedan ska jag titta i tävlingskalendern...

Har ni möjlighet att åka så iväg med er!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan och välkommen hem!
Förstår att det är mycke som skall smälta efter en sån härlig resa.
Kram Anita och ligan!

Anonym sa...

Välkommen hem! Förstår att det varit en fantastisk resa. Jag ser fram emot reseberättelsen. Behöver lite sådant när jag bara harvar omkring med fråndriv här hemma./Mona

Anonym sa...

Hallo
Och välkommen hem. Har varit inne och tittat efter ett livstecken från dig, men icke.
Vilken fantastisk resa ni måtte ha haft. Vi måste bara komma iväg nästa höst. Ska bi spännande och läsa din reseskildring.
Lyckliga du som gjort dom här resorna, flera gånger dessutom.
Yvonne med hundar

Anonym sa...

näst-nästa menar jag förstås.
Yvonne med samma hundar

Anonym sa...

Det kan man kalla en reeeesssa det ;-) Det hörs att ni har haft det helt underbart!! Och det måste ha kännts härligt att få det förtroendet av Derek att gå ut och träna själva ;-) Vi har ju varit på Joel kurs och faktum var att jag tror att det är lite så du menade men när han visade blev det ju liksom lite tydligar än via mail *L. Funkar stört bra iaf ;-)
Vi ska förhoppningsvis ha en repris med Joel till hösten om allt vill sig.
Sååå nu väntar vi bara på den där lååånga härliga reseberättelsen med alla detaljer från planering och praktiskt vad som gäller både hundar och folk ;-) Så vi vet hur vi ska göra när vi ska ......
Hur som helst, jätte välkomna hem ;-)

Anonym sa...

Välkommen hem! Ni verkar ha haft det kanon, sååå avundsjuk ;) Jag ska nog oxå försöka ta mig dit! :) Kommer snart upp och tränar igen, kanske syns vi då!!

Anna och Tina

Anonym sa...

Äntligen är du hemma! :) Som vi har väntat. (Antar att du vet på vad ;) ) Vilken fantastisk tripp ni varit med om. Undrar om jag någonsin får uppleva en sådan?? Försök nu att vila upp dig (en dag eller två) så kommer vi sedan, hi,hi.
Lexa med matte i andra änden.