onsdag, maj 30, 2007

Mot Söderköping!

Å så var de bara fyra... Lillekatten har åkt till sitt nya hem - ser fram emot rapport imorgon. Bra att ha daglig koll på de nya ägarna ;-) Jag har förvarnat att hon likt en väckarklocka kör igång och leker med Phille varje morgon klockan kvart i fem. När hon inte har någon Phille att leka med så blir det nog någon annan (tvåbent) som hon attackerar ;-)

Och varför har ingen upplyst mig om det här stället: http://www.smultronstallet.se/ ??? Fattar ni vilket eldorado för en glassoman som mig? Idag har jag bett en god vän som passerar Söderköping ibland att hon ska kolla upp det där stället. Är det lika trevligt som det verkar så låter det som en trevlig utflykt!

Vilken tur att missljudet i framvagnen på bilen är borta nu om jag ska åka till Söderköping och äta glass! Efter dagens reparation à 4500 kr så har jag inte hört så mycket som ett litet dunk ens :-) "Min" bilverkstad måste ha gått flera kurser i kundpsykologi. De lyckas alltid få mig att gå ut därifrån, glatt leende och övertygad om att de är världens bästa verkstad - trots att det var dyrt. Märkligt! Senaste tricket: När jag beställde tid för den här reparationen fick jag uppgift om att det skulle kosta 4650 kr. SUCK! Idag när jag hämtade bilen kostade det 4450 kr och jag kände det genast som att det var rimligt billigt... *lurad* Dessutom skulle de skicka räkning, vilket gjorde att jag slapp se tusenlapparna fladdra iväg just idag...
Ja, jag är ekonomiskt utbildad. Ja, jag vet att det inte blir billigare av att man får faktura (inte dyrare heller, så det så!). Nej, jag är inte på tur att ställa upp i Lyxfällan. Men det känns bättre...

För övrigt uppskattar jag (och förmodligen alla andra som läser här) era teorier om hemresan. De är bättre underhållning än mina egna inlägg. Fortsätt så! Underhållning behövs verkligen nu. Idag var katastrofen ett faktum: Det är 29 maj och eftersom jag skulle lämna bilen på den berömda verkstaden och promenera till jobbet fick jag kapitulera och ta på mig strumpor och vanliga skor istället för de i maj månad obligatoriska sandalerna. Strumpor 29/5! Nu får det vara nog!!! Det är väl illa nog att det är så kallt att inte ens jag går barbent, men strumpor...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Provar att skriva ett inlägg... Det funkar nu!!

Olssons sa...

Ett påpekande bara:

I Västmanland är det den 30 maj idag. Kanske är det därför du måste ha strumpor och inte vi??!

/Grääsägaren

Anonym sa...

Här i Sörmland är det åxå den 30/5.
Kan det vara något fel med din almenacka efter som ni kom hem i dag försent.
Anita och ligan!

Anonym sa...

uuepiEn dag försent menade jag!

Ewa sa...

Det stämmer. Idag har jag den 31/5, det måste betyda att det var den 30:e igår, vilket jag borde vetat eftersom jag nyss hade betalt räkningar. Ni märker att hemresan och förseningen fortfarande spelar min hjärna ett spratt :o)
Inga strumpor idag. Ingen värme heller...

Mona sa...

Jag förstår din ekonomiska utläggning om bilreparationen, jag fungerar också likadant (fast jag är rädd för att de lägger på 25:- i fakturaavgift så jag betalar hellre med kort). Jag börjar tro att vi inte skall få VETA vad som hände på hemresan. I så fall blir jag så besviken att jag kanske måste sluta läsa bloggar.

Anonym sa...

Håller med dig Mona, vi måste ju få höra allt om "liftaren" och vad som hände sedan. Ewa skrev ju nått om mördad .... hmmm eller var det INTE mörda, eller kanske bara mörad *L minns inte så noga.
....en mörad liftare funnen bakbunden på café toaletten, mannen befanns vara och är fortfarande i koma men trots det har han ett stort leende i ansiktet. Enda ledtråden den polisen har att gå efter är en märklig visselpipa som det inte går att få något ljud i ......
Ev ledtrådar kan lämnas till polisen på Ibiza.
He he .....

Anonym sa...

Hej Ewa
Nu kommer snart jag och Mikaela upp och hälsar på igen, det ska bli jättekul att träffas igen och höra om din resa lite mer ingående!
Ha det gott
Anna å Tina

Mona sa...

Den där mörade liftaren, undrar vad som kommer att hända om/när han vaknar. Vet han adressen så kan det ju bli ett riktigt kakalorum, för han lär väl inte kunna hålla sig borta.....? Och vad kommer "hussen" att säga? Spännande fortsättning i nästa blogg.

Anonym sa...

Hi hi vad jag hört så är en sjukskötare mutat (som haft ett tidigare liv som liftare) att hålla honom sovande .....
Men jag tror att sjukskötaren letat igenom liftarens grejor efter Adressen till de om mörade honom. Vet inte riktigt om det där mörandet är något positivt eller negativt men han ler ju i sin koma iaf *L. Men förmodligen kommer sjukskötaren att på något sätt att försöka ta reda på det .......

Anonym sa...

tack för träningen idag. mycket värdefullt för mina hundar att komma till nytt ställe. hojta till om det finns nåt till salu i "Pingbo"
hälsn
gail