söndag, december 06, 2009

debut och avslut

Sådär, då var Roms IK-1debut avklarad och med den säsongsavslutningen. Nu kanske det blir vila och träning ett tag framöver. Nu vet vi i alla fall vad vi behöver träna på ;-)

Hämtet var trickigt idag. Trång på båda sidor och vida hundar sprang bort och rundade en skogsö, tighta hundar blev jättetight och det blev riktigt utslagsgivande. Orutinerade småhundar klarar inte sådant så bra :o) jag skickade vänster och tänkte hjälpa honom med att vinkla ut honom men jag såg att han hade huvudet med sig så jag lät honom fortsätta, det kostade fyra poäng på utgång (stannar tidigt och tight), två på upptag (snett) och sedan försvann åtta på framdrivningen av bara farten. Stora krokar...
Fösningen tuffade han på bra, tre poäng bort trots att vi hade en tacka som inte alls ville vara med (kommentar "jobbar bra och lugnt m djuren"). Tackan hängde inte med sina kamrater utan sackade hela tiden, där jobbade Rom fint för att få henne med men hon kostade en vid sväng vid sista grinden eftersom vi var fick vänta på att hon skulle masa sig igenom grindhålet. Då blev det en krok -3 på drivningen också. Vid fållan hade vi alla får i grindhålet och när jag sade Framåt till Rom stod han still och kände av motståndet. Framåt sade jag igen, ja för tusan! sade Rom och klev fram lugnt men med alldeles för mycket tryck och en vettskrämd tacka flög ut ur fållan. Sedan trasslade de och var ut och vände en gång till innan vi lyckades få in dem. -6 på fållan. Delningen gick bra, två poäng bort för förarhjälp, jag gick med lite. Vi slutade på 72 poäng och placering tolv. Bra jobbat! Lugn och självsäker hund, rutinerat förd och bra samarbete var omdömet från domare Peter som var en hård men rättvis domare. Vann gjorde Gunnel med Mirk på 79 p, grattis!
Jag är glad att vi tog oss runt och hann göra alla moment även om det var väldigt tight med tiden efter strulet vid fållan. Bra erfarenheter för Rompa Tompa med ett djur som inte hängde med och att vi löste strulet vid fållan. Det ska bli kul att köra honom nästa år.

Riktig roligt var det att se Den Nya Lexa idag. Lugn och avslappnad hela rundan men hettade tyvärr till lite i delningen, annars hade de varit i topp idag. Hon hade lite strul i utgången också så de slutade på 74 poäng. Men det var sååå roligt att se henne gå så fint :-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Verkade inte helt enkelt att gå banan i Bråfors. Fast det löste du och Rom på ett bra sätt.Bra jobbat!
Ska bli intressant och spännande nästa år när även Rom kommer med ut på tävlingar.
Ewa o Tea

Mackan sa...

GRATTIS!! Fina kommentarer från domaren. Lilla Rompatompa. Det blir bra till nästa säsong det där. :)

Alla verkade ligga mellan 70-80 p. Ska ut på vallreg och läsa lite domarkommentarer.

Jaha, du hade ju en tävling för någon dag sedan. Låt höra nu då.

Anonym sa...

Heeeej, kolla in vår dagbok. Pupps på G ;)

krille och Fog sa...

Grattis till fin debut och säsongsavslutning. Kommer nog bli ett fint år för er 2010.