onsdag, december 02, 2009

hjärt- och lungsjukas förening

Hussen och Scott är verkligen ett bra exempel på "Sådan husse sådan hund". Idag åkte Scott och jag till veterinären och det konstaterades inte oväntat att Scott lider av så kallat jaktödem. Vad gör man åt det då? Jo, man sätter in betablockerare som ska ges innan jakt och som hindrar hjärtat att rusa vilket gör att hjärtat ska arbeta mer effektivt. Så om allt går bra ska vi ge honom en halv tablett innan han ska ut och jaga och då ska han vara besvärsfri :-)

Hussen har inte jaktödem vad vi vet men han har också problem med lungkapaciteten och det kan möjligen hänga ihop med hans förmaksflimmer. Hjärtmedicin och nedsatt lungfunktion. På båda två. Vilket radarpar :-)

Det var i alla fall goda nyheter att Scott ska kunna fortsätta vara jakthund. Den svikt han fick efter fredagens jakt har själv gått tillbaka och det fanns inga konstigheter på hjärt- och lungljud. Sedan han var in till veterinären i höstas har han lagt på sig ett kilo muskler, så han är i ganska fin form egentligen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkigt, men man undrar lite smått vad du, Zeke och Rom har gemensamt, fniss. Är det måhända det "fåniga flinet" eller att ni surar ihop på krav. Ha.ha här spekuleras det men jag tror jag struntar i att dela med mig av alla alternativen.
Hej hopp / Skräddars

Mackan sa...

Trist men bra att det fanns meducin för Vovven.
Farligt med husses hjärtproblem när du storshoppar på Tradera...