söndag, december 27, 2009

livet efter jul

Förra året köpte Hussen en avancerad väderstation som visar ute- och innetemperatur, luftfuktighet, tryck, trender och en massa annat konstigt. Redan före jul friserade den utetemperaturerna något, den visade ungefär tio grader för varmt. När det blev mildare började den stämma bättre med verkligheten men den vägrar helt enkelt hänga med ner till den riktiga kylan. Idag sackar den igen. Den säger -3,4 och det låter väl ok men när jag nyss skjutsade Hussen stod det -17 på mätaren i bilen. Dessvärre hade bilen rätt, igen.

Ingen träning idag heller med andra ord. Det är ändå för mycket snö så egentligen är det väl lika bra att det är för kallt också.

På juldagen tog vi fyrhjulingen och åkte en skogsvända på drygt två timmar. Zeke och Rom sprang med i lössnön och jag trodde nog att de skulle slockna totalt när vi kom hem, men de verkade inte tröttare än efter ett ordinärt träningspass. Märkligt! Var får de sin kondis ifrån? Igår fick Rom följa med när jag och Birgitta tog en promenad i hennes hemtrakter. Rom blev nog mer trött av alla nya intryck än av promenaden som sådan, men vi tvåfotingar fick upp värmen ordentligt under pulsandet över åkrarna.

Scott Drever jagade igår och Hussen fällde ett rådjur för honom :-) Ännu bättre var att Scott verkade må bra efteråt och hade inga problem med andningen. Så skönt. Hoppas det fortsätter så.

1 kommentar:

Mackan sa...

Jag tror alla bc är födda med bra kondis. De är springtokar helt enkelt. ;)
SKÖNT att Scotten mår kalas efter jakten. :)

God Fortsättning.