lördag, maj 28, 2011

att förena nytta med nöje

En sista runda runt staketet och tur var väl det. Jag tror att det var en älg med dålig hoppteknik som dragit av övertråden så det blev lite lagning och lite sekatörande av grenar och lite spänning. Av tråd alltså. När vi ändå var där ute och fåren stod för sig och kalvarna i andra änden av hagen tänkte jag att det kunde vara bra att friska upp Zekes dubbelhämt. Ja, de behövde fräschas upp kan man säga... Han hade en ytterst vag aning om vad signalen betydde men eftersom det inte stod några får de närmaste metrarna bakom honom bestämde han sig för att han hört fel... och det var ingen engångsföreteelse. Suck!
Över huvud taget är hans hämt svajigare än någonsin - vilket inte vill säga lite... men om man vill vara optimist kan man säga att det i alla fall hänt något... Det känns som han behöver lite mängdträning och tänka sig, det ska han få.
Roms hämt är däremot väsentligt bättre i år. Han tänker rätt och har bra djup. Förra säsongen blev han ibland grund och han var framförallt oerhört tungstyrd i framdrivningarna. I år ska vi försöka smörja servostyrningen ;-)

Det mesta är packat och en diffus känsla av koll på läget har infunnit sig hos undertecknad. I morgon tar vi sikte mot Skåne där vi övernattar, sedan går båten från Esbjerg på måndag eftermiddag. Någon gång natten till onsdag ska vi väl vara på plats.

Om ni som är kvar på hemmaplan (ok då, det var lite lite skadeglädje i den kommentaren) känner för att titta på bilder av de ställen vi åker till så rekommenderar jag Mosses sida och Julies sida. Vi ska hinna med ett par tävlingar också, så vi får väl se var vi hamnar.

I mitten av juni är vi hemma igen. Förhoppningsvis kommer det något inlägg från mobilen under resan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Japp! och tidigt på onsdag morgon ska vi iväg och jobba med Alans får!
YIIJJHAUU!!

Ewa sa...

jamen då så... ni ser, det ska arbetas också :-)

Anonym sa...

Hej där.
Önskar er en trevlig helt underbar resa!! Kram Mikaela och dogsen.