söndag, maj 22, 2011

staketat

Oj vad bra det gått i helgen. På fredagen spettade Hussen och jag slog ner stolpar, på lördagen satte jag och Majsan upp isolatorer och grindar och idag har vi dragit tråd och satt spännare. Om inte LG-produkter hade restat fjädrarna så hade nya hagen varit helt klar. Nu är den fullt användbar men inte klar - lite retligt. Fåren har i alla fall invigt den några timmar idag - det är så mycket mat där att de får vänja magarna med lite långsam tillvänjning.
På tisdag planerar vi att ta ut kalvarna så att vi kan släppa både dem och fåren på heltid på nya betet framåt nästa helg - sedan åker jag, Zeke och Rom på semester och då ska allt vara på plats.

I morgon ska vi hinna med lite kurs också så idag har jag gjort en liten fålla i träningsfållan - jag tror att vi kommer att behöva den.

Jag har tagit en ny kortisonkur modell intensiv fredag - lördag - söndag. Förutom att jag bakat en chokladkaka, planterat blommor och vaknat klockan fem utan att kunna somna om direkt (biverkningar), så har jag inte haft någon klåda eller några utslag på hela helgen. Hoppas de håller sig borta den här gången. Annars skulle en hudspecialist titta på dem för den vanliga doktorn har ingen aning om vad det är.

3 kommentarer:

Lisbeth sa...

Såg bilden av hagen på FB. Ser himla bra ut. Är det rovdjursstängsel ? Jag är också i stängseltagen = säsongs"sjuka"

Ha en underbar semester. Romsen kan väl tänka på pappa när han flyter iväg över kullarna :)

Mackan sa...

Kan inte prickarna vara 6 veckorssjukan?
Den hade jag som tonåring och var helt prickig några veckor.
Pityriasis rosea
Pityriasis rosea är ett utslag som kommer plötsligt och går över av sig själv. Det utlöses troligtvis av ett virus.

Ewa sa...

ja det är ett rovdjursstängsel. Större delen av materialet betalas av länsstyrelsen och det är ju välkomna pengar.

Mackan; utslagen stämmer inte med den beskrivningen heller...