söndag, maj 01, 2011

tränat

Idag var det samling i Helénes hage. Marie med Sture, Ewa med Irja, jag med grabbarna och Heléne med Lexa och Jovi. Det blev en heldag med både sol, vind och till och med lite snö...
Det var en riktigt bra träning, där alla fick sin beskärda del av kritiskt tyckande av kamraterna - precis som det ska vara alltså.
Lexa fick börja. Hemmafår ger lite andra problem att jobba med än att vara ute på andra djur. Hemma gäller att få till samma avslappnade attityd - utan att det blir slafsigt - och det är inte så lätt...

Här ser det i alla fall bra ut.

Lilla Jovi tänker bli en vallhund :-) Idag vallade hon med sin matte också så jag tyckte att det såg riktigt bra ut.


- kolla, hon går till vänster!
jag tror att Heléne också var nöjd? det ser lite ut som hon tänker mörda någon - fotografen kanske?
Lexa tittade på och det var ganska uppenbart att hon inte gillade det hon såg


Irja jobbade med att få till bra tryck i fösningarna och så avslutade de med några svåra hämt där Ewa minsann fick veta vad vi tycker om hundar som inte lyssnar bakom djur ;-)


Stures matte hade bestämt sig för att hon skulle ta sig igenom den olydnad de hamnat i. Till sin hjälp tog hon Heléne som gick bredvid och var co-driver. De fick till det riktigt bra. Fortsätt så Marie! De avslutade också med några hämt där utgångarna var jättefina men Sture troligen blev väldigt störd av min och Zekes närvaro - så att han glömde bort matte lite.

Zeke hade det tufft idag, mycket press och då tar han till följande
- fly (hade inte så stort objektiv att det fastnade på bild men klart är att han kommer att få betala intrång även till grannarna om han ska hålla på så där)
- bada - rulla sig - ruska sig men däremellan jobbade han på riktigt bra...

Rom den lilla glädjespridaren... Han fick helt oplanerat göra ett hämt genom grindhål och in i nästa hage (fåren hade gått in där under tiden som vi gick till startplatsen) och sedan trixade jag med det han har svårt för - men på lite längre avstånd nu. Han skötte sig bra. Glider ibland tillbaka till balans och har svårt att komma ur hämt-tanken om jag låter honom starta utan att styra, men det vet jag ju och det är väl det vi behöver traggla.
Det var jobbigt och han somnade mellan passen Raring!
en annan cool typ som somnade var Jovi
Till sist, idag försökte jag mig på att fotografera Helénes stängsel, men fick en hund med som störde bilden ;-)
Här hemma har Hussen börjat vårbruket. Så här firade han Valborg igår efter en hel dag på åkern
ser ganska trevligt ut :-)

4 kommentarer:

Linda sa...

Haha, vilka underbara bilder! :)

Anonym sa...

Tack för idag! Ja idag fick vi till bra träning och jag får verkligen skärpa till mig. Jag har alldeles för lätt att förlita mig på hundens egna instinkter. Kanonjobbat med Rom o ditt hämt som blev lite annorlunda. Nöjd men vad trött jag blev efteråt.
Ewa&Irja

Helénes klotterplank sa...

Ha,ha,ha. Roliga kort! Gillar det sista. Han eller dom (!) skulle nog inte platsa i vårt gäng. Eller??? Fniss. Kul att du, äntligen ;-) tyckte att Jovi såg ut att valla. Då kan vi sluta med driva fint-balansera mot mig-tramset, hi,hi,hi. Mera klös till fårfolket!! Ha,ha,ha Tyckte jag fick en klarare bild av Rompa i dag. Kul. Tyvärr stämde den inte riktigt med din. Mindre kul. Shit vad den hunden är klurig. Snart har jag inget annat val än att köra honom. (Så,så,så hetsa inte upp sig nu. Jag bara skojade.) Men bästa sättet för mig att förstå är att känna på. Bli ett med hunden, känna energin, flödet, viljan och tanken. Sån är jag! Lexa gick som ett arsel och jag är inte ledsen för det. Kan faktiskt förstå henne. Alla kan inte vara glada åt ett "gör om mig" program.

Mackan sa...

hahaha, vad festliga bilder och kommentarer till dem. Vilken kanondag ni haft!