måndag, juli 30, 2012

Nöttävlingar Odensviholm

Tjustvallarna bjöd in till nöttävlingar i Odensviholm i helgen. Ett fantastiskt ställe och riktigt bra tävlingar. Tyvärr var det små startfält så jag kom bara med i startlistan med en hund. Det fick bli Zeke båda dagarna eftersom han är i stort behov av fler SM-poäng. Nu blev det inga sådana men det var verkligen inte tävlingarnas fel.
Stort fält, fina omgivningar, trevliga funktionärer och fantastiskt bra djur. Inte mycket att klaga på där inte!
På lördagen tog Zeke totalt slut i slutet av fråndrivningen. Det var verkligen slut på batterierna i honom strax före sista grinden och kvigorna var blixtsnabba att uppfatta situationen och ställde sig och åt. Efter mycket micklande fick jag dem förbi grinden så att det blev drivning istället och pilade dit för att hjälpa honom, gjorde en ok drivning och hann precis få in dem i fållan innan tiden var ute. Ingen fålla ut, ingen delning och bara halva helhetspoängen. Vi slutade på 72 poäng och elfte plats.

På söndagen var det inte lika tungt och Zekes grupp var inte tung alls. En liten brun kviga höll både resten av flocken och oss sysselsatta med ständiga flyktförsök på framdrivning och fråndrivning, sedan höll hon sig lugn förutom att hon provade vid fållan och oroade vid delningen... De kommande två ekipagen tappade flocken eller blev stående med den, så Zekeman gjorde ett bra jobb. Det blev ju lite stora svängar och småtjafs så det blev 103 poäng och nionde plats. Inga nya SM-poäng men ändå en skön känsla av att vi gjort så gott vi kunde.

Nu har vi bara Knutby kvar i nöttävlingarna och räcker det inte så räcker det inte. Rom ser i alla fall ut att vara klar och det är ju tvärskoj.

På lördagen åkte jag till Kicki och Jörgen och våldgästade lite. Trevligt att se hur de har det och skönt att bli uppassad med mat och husrum ;-)

Söndagens hemresa tog över sex timmar eftersom det hade varit en olycka utanför Söderköping... Avresa lördag kl 04:45 och hemkomst söndag 22:15. Trött! Jag orkade inte ens åka in på Glassrestaurangen och köpa glass, då förstår ni...














1 kommentar:

Helénes klotterplank sa...

Ingen glass i Söderköping!!!???? Bortkastad resa, om du frågar mig ;-) Hoppas hussen agerar arbetsledare under bygget. Skaderisken kanske är mindra då ;-)