torsdag, juli 05, 2012

kennelträff

De senaste dagarna har vi tillbringat hos bästa uppfödar-Anita eftersom hon ordnade kennelträff. Det var Kep/Trixa-ungar och Suck/Moa-ungar i en härlig blandning med deras mattar och hussar och så var förstås farmor Lisbeth och mormor Anita med.
Vi har haft ett par dagar med intensiv träning, brännande sol, fåniga leenden, retsamma kommentarer, vinprovning, dråpliga historier och en förfärlig massa skratt. Javisst ja;... och fantastiskt fina hundar <3.  Jag kanske är lite, lite partisk, men jag tycker att Anita kan vara sprickfärdig av stolthet över de här kullarna.

Vi delades upp i två gäng och vi som skulle köra IK-1 och IK-2 följde med Lisbeth. Det där med IK-1 blev det inte så mycket av. Både Waiwi och Madde körde de unga hundarna på IK-2banor och klarade det galant. Först var det bana med bedömning. Stenhård sådan ;-) Efter varje hund gick vi igenom var det försvunnit poäng och varför. Jättenyttigt.
Sedan har vi ägnat oss åt att polera de sidor hos hundarna som inte var färdigpolerade ;-) idag har vi haft en fålla med djur bredvid (ganska nära faktiskt!) en bana där vi skulle både fråndriva, framdriva och köra slalom. Vi har trixat med innerflanker, hämt, delningar, mjuka starter och ganska mycket flyt.
Tanken var att sista passet i eftermiddag skulle vara gemensamt men vi konstaterade att varken hundar eller förare orkade mer. Synd... jag skulle gärna velat se både Roms småsystrar och Sarahs Simba som tränat med Anita de här dagarna. Men det blir säkert fler gånger. Sarah och Simba kommer nog jag att få se vilken dag som helst ;-) de var taggade nu!

Här kommer några blandade bilder från träffen. Jag måste haft lite solsting för det är ovanligt många människor och inte så många hundar på bilderna ;-)

 tro inte att hundarna kopplade av för att vi tvåbenta hade lunchrast. Det fanns ju ett fönster på campern så att man kunde titta ut :-)
 Tom och Key tränar fråndrivning i drag
 Key håller upp djur
 Madde var den officiella fotografen, det gäller att utvärdera resultatet...  ;-)
 Madde och My fråndriver i drag
 Madde och Tobbe
 Tom och Mariette
 Rom Raring pustar lite
Sarah
flickorna Magnusson. Meg och My
Tom. Nöjd förstås. Han har ju ett original ;-) Key och pappa Kep i bakgrunden.


Waiwi delar...

... och hämtar



2 kommentarer:

Anonym sa...

Det har varit så roligt att ha er här JAA jag är stolt över alla fina hundar och jätteglad för mina fina goa duktiga valpköpare <3
"mormor"

Helénes klotterplank sa...

Härligt! Ni ser inte ut att ha lidit ;-)Det har inte vi heller... men vi har saknat våra Movallareklubbkompisar på träningarna