onsdag, juli 25, 2012

träning på längden och tvären


 Idag har vi tillbringat dagen på Uddens stora härliga träningsfält. Sol och varmt, trevliga träningskamrater, fina hundar och avslutande glass från Lappens. Kan det bli bättre?

Det har tränats hämt på olika ledder och med och utan drag, synliga och dolda, det har tränats långa fråndrivningar, delningar och lite storflock.Kombinerat med lite vanligt hederligt hårt arbete när hela flocken drev tillbaka till sitt vilohörn och lite tuff sortering från stora gruppen så sover hundarna gott i natt tror jag. Jag med!

vårt basläger

Heléne och Jovi delar
Bröderna Samuelsson. En ganska vanlig syn; Zeke vilar men har koll. Rom sover ;-)
Träningen? Tja, det var upp och ner. Mest upp men vi tränade på svåra saker så det blev förstås några dippar också ;-) Zeke gjorde ett helt ok hämt och ett som inte var så bra, men överraskade med att göra lugna framdrivningar och fråndrivningar. Rom kämpade med och mot draget och gjorde ett par stora utgångar. Lexa var mjuk och fin och visade inga som helst antydningar att hon även kan vara het och ostyrig. Suck! Däremot fick vi fram lite tveksamheter i utgångarna som hon fick lösa. Jovi gick en stor bana utan problem men visade också upp sin allra tjurigaste sida. Frustrerande!
Båda grabbarna fick bidra med lite hårt arbete också, roligt med stor flock och djur som har utvecklat en teknik för att finta hundar ;-) Nyttigt arbete...

På kvällen tog vi en liten skogspromenad. Skönt att sträcka ut stela ben på både två- och fyrbenta. Inga kantareller idag.

Fler bilder från dagens övningar finns på facebook, ni hittar dem här





Inga kommentarer: