lördag, oktober 12, 2013

KM Får


 
Idag var det dags för KM Får i Bråfors. Erik hade ordnat så att vi var på ett helt nytt fält, jättetrevligt med skogsdungar, bergknallar och stora stenar. KM var lite sent utlyst så många hade hunnit planera in annat men vi som var där hade trevligt, det var åtta VP-hundar, fyra IK-1hundar och två IK-2hundar. Ik2-hundarna var Zeke och Rom. Gail var anmäld men fick tyvärr förhinder, Heléne jobbade och Lennart var i Sorunda och tävlade - så då blev det bara  vi kvar...
 
Vp-klassen vanns av Ninnie och Jo, IK-1 klassen vanns av Ylva och Jaz och IK-2 blev en ganska ojämn historia ;-) Zeke gick ut först, kom först in i banan eftersom han inte såg djuren, stoppades och pilade iväg, var tight i hämtet men pinnade på runt, 10-7-18. Det var verkligen som att köra honom in the "old days"... bromsa, bromsa, styra ;-) vilket jag måste gjort bra eftersom han hade 25 på fråndrivningen, men har man haft så mycket tryck på djuren runt banan så är de inte lättdelade. Vi krånglade länge, tappade en tacka ner mot hanteringen som han backade uppför backen, fortsatte krångla och fick en lucka men tappade dem till hanteringen.
Snabbt hundbyte till Rom, tänkte skicka höger men han såg inte djuren så jag bytte sida och skickade vänster så att jag skulle se honom och kunna styra om han inte hittade. Han hittade dem och gjorde ett jättefint hämt som belönades med 50 poäng :-) hade en fin fråndrivning där vi tappade ner dem lite långt efter att ha träffat crossgrinden, såg till att ha dem lösa och lugna in i delningen men det krånglade i alla fall, delade och petade in dem i öppna fållan. Därmed vann Rom men med de poängen behöver vi inte känna att det var någon "turseger". 91 poäng hade han.
 
Här kommer en bild av vinnarna, ärligt stulen från Ninnie Lindvalls facebooksida.
 
 


När jag kom hem tyckte jag att det var dags för Four att göra något mer strukturerat så vi tog med oss nya, långa linan ner till 25:an och provade lite. De där rackarns bagglammen är inte enkla att ha med att göra så det tog en stund innan vi fått dem lugna och hanterbara, men sedan skötte han sig faktiskt alldeles väldigt bra. Jag erkänner att jag log fånigt åt honom idag :-)

1 kommentar:

Vall-Ewa sa...

Ni var grymt duktiga och var verkligen värda KM titeln!!