söndag, november 23, 2014

Omväxling förnöjer. Eller PRO för hundar

Igår var jag och en kompis ute på en promenad i skogen drygt en timme, alla fem hundarna var med förstås. Resultat; Bud haltade lite på ett bakben när vi gick hem, Scott var halt efter vila och Zeke hade ont i ryggen. De börjar bli slitna, våra gammelhundar.
Bud har åldrats mycket i höst. Det märks inte så mycket ute, men inne sover han mycket och går gärna undan till ett annat rum så att han får vara ifred. Annars är han som vanligt. Lite mer lomhörd förstås, framförallt på inkallning ;-)
Scott blev ordentligt halt efter senaste jakten. Nu var han halt på samma ben s¨å det är väl inte läkt, men han går i alla fall i koppel.
Zekes rygg spökar till och från. Spondylosen har väl inte blivit tillräckligt stum ännu, så han känner av ryggen ibland, det går i skov.
I både Buds och Zekes fall vet vi orsakerna till smärtan och ger Rimadyl utan att tveka. I Scotts fall vet jag inte riktigt var det sitter men Rimadyl och koppelvila brukar ju ordineras så vi kör väl på det så får vi se om han hinner med årets jaktsäsong.

Men Rom och Four var pigga och ohalta. Bara en sådan sak... Så idag tog vi ut några ungtackor på långa åkern igen och tränade lite. Knöligt med två hundar när man måste binda upp den ena, men vi fick en del nyttigt gjort i alla fall. Signaler till Four och det behövde rensas lite kanaler där kan man säga. Jag började med ett toksvårt hämt och om man bortser från sådana detaljer som att han skar och sk-t fullständigt i visslan så kom han med djuren lugna och fina rakt till mig. Hehe... Sedan bättrade vi upp oss lite och det ser inte så tokigt ut, men han behöver stärkas upp ordentligt i vinter. Idag visade han några nya sidor som jag inte ropade Halleluja över, så vi har en del att göra.

Här kommer en stilstudie. Det fick bli lite delningsövningar också för att komma tillrätta med det jag inte var nöjd med. Det var svårt som tusan ;-)



 suddig bild men jag gillar den, här är det beslutsamt framåt som gäller, precis som jag vill ha det




 -få se nu?!, vilket håll kan det där vara? jag provar det här. Eller det andra...






Eftersom vi lyckades packa ihop fåren passade jag på att dela lite med Rom också. Två lamm är ju en gångbar formel ;-)    jisses! jag hade inga fårhuvuden mot mig och inga mot hunden, alla fårens huvuden var in mot mitten. Hela tiden! Där fick vi en utmaning som hette duga. Hade kameran gjort som jag ville så skulle ni i alla fall fått se bevis på att det gick bra. Till slut! Roligt hade vi i alla fall.

På vägen hem med fåren tog vi en kort vända i träningsfållan med Four och sedan fick han ta hem dem. Plötsligt (när det verkligen behövdes i skarpt läge) ville han inte alls gå på kanten och hålla emot draget. Det var lite rörigt där en stund men vi tappade i alla fall inte in fåren till kalvarna. Alltid något :-)

Inga kommentarer: