söndag, november 09, 2014

På den sjunde dagen uppstånden

Jag är fortfarande inte kvitt förkylningen :-( men nu får det vara nog. Både lördag och söndag har jag känt mig rätt ok, men hostar och nyser och är rasslig i luftrören. Frisk luft måste vara bra i sådana lägen!

Träning här hemma idag. Heléne och Lennart kom och vi tränade långa hämt. Jag tog ut några ungtackor på långa åkern, så det var lite spännande hur de skulle fungera. Nyklippta ungtackor och stora ytor kan liksom innebära nästan vilket tok som helst, men de skötte sig kalasfint. Jag tog med en äldre tacka också för att få lite styrning i gruppen och det i kombination med att det fanns gräs på åkern (och kosten har bestått av uteslutande hö sedan de blev klippta) gjorde fåren lugna och samarbetsvilliga. Även om det var en del nerv i dem, framförallt i början. Vilket Gemma fick erfara som var först ut. Hon var ytterligt tveksam till att starta dem, jag tror att hon såg en briserande bomb framför sig :-)

Väldigt nyttig träning blev det i alla fall för henne, och många jättefina hämt har hon gjort idag. Det kommer att bli kalaskul att se hennes utveckling i vinter och till nästa år.

Four fick också göra några långa hämt och han springer på bra. Första hämtet sprang han så att bakänden liksom sprang in i framänden när han skulle sakta ner, det är inte lätt med så mycket spring i benen. Sedan lugnade han sig lite, gudskelov. Coachen meddelade att nu är det skärpning och visslor som gäller så vi får väl ta tag i det då.

Lennarts Loobo öppnade också upp och börjar hitta position och avstånd. Roligt att se!

När vi tränat en stund fick vi långväga gäster. Danne och Paula tittade förbi, eftersom de hade vägarna förbi. I alla fall med norrländska mått mätt;) Jätteroligt att se dem - vi har ju inte lyckats pricka in någon gemensam tävling i år, främst kanske för att de, liksom Heléne och Lennart åker på IK-2 och vi harvat på i IK-1. Det får bli slut på det snart om man ska umgås med de här kamraterna...

Roligt att se Fame och lilla Limpan igen, som jag inte sett på drygt ett år. Då lekte hon och Four (som är jämngamla) ystra valplekar, och de återupptog gärna leken idag. Dessa härliga ungdomar... Växlar från arbete och koncentration till lek och flams på ett ögonblick. Danne testade fåren lite också - och fastnade dessutom på bild


 
nja, fastnade var  kanske en överdrift. Den där suddiga figuren i grön jacka är Danne och man ser i alla fall att han minsann har visslor på Lime. Jodå, coachen påpekade det 


Fame fick uppdraget "dela av två lamm" och det var visst något som var svårt med det?


Men de försökte ihärdigt och jag såg i alla fall att de lyckades en gång.

Efter avslutad träning blev det fika och en väldig massa trevligt prat. Så mycket trevligt prat att jag tror att det blir sent innan de äntrar Gårdsbacken igen. Men det var roligt att ses!



3 kommentarer:

Helénes klotterplank sa...

Tack för, som vanligt! bra träning. Kul att träffa Danne o Paula också. Nu är det hårdträning som gäller. Vi måste ju komma i fas till säsongen :-)

Ewa sa...

Hm, ska vi komma i fas så behöver ni gå i ide... Men så småningom så ska vi väl kunna tampas med er...

Gårdsbacken sa...

Tack för gästfriheten Ewa. Vi klarade inte av en hel säsong utan att få träffa dig och dina fina hundar! :)
Bra väder, fina får och ett perfekt träningsfält gjorde tillsammans med trevliga träningskamrater dagen mycket lyckad. Roligt att få träffa Lennart och Heléne också. Det blir spännande att se hur Gemma utvecklas, hon ser riktigt fin ut :) Härligt att se en pigg Rom i sin rätta miljö och Four har mognat till en riktigt fin hane och vallhund, men med en hel del bus kvar i kroppen!

Du har rätt Ewa, det var rejält sent innan vi rullade in på Gårdsbacken, men det var det värt. Tack för gott fika och en trevlig och givande stund vid köksbordet. Vi ses alldeles för sällan!

Sköt om dig nu och ha det så bra, vi håller kontakten!

Kramar från Danne och Paula på Gårdsbacken :)