fredag, juli 10, 2009

som omväxling är ämnet vallning

Heléne undrade i en kommentar till ett tidigare inlägg om mitt uppslag till ny övning. Det slog mig att Zeke behöver kunna byta flank i farten om vi någonsin ska få ordning på slalomövningarna och inrikta oss på störtlopp istället. Jag har lärt honom att stopp före flankkommandona betyder att han ska släppa men det har vi inte tid med så nu plockade vi ut en tacka och två lamm varav ett lamm hade mamman kvar i fållan och så tränade vi flanker med får rusande till fållan. Säga vad man vill om övningen men den plockade fram hundens brister så det blev riktigt bra träning, i synnerhet som belöningen när han gjorde rätt var att han fick hålla bort vallningsobjekten från fållan. Han gjorde så gott han kunde kan man säga :-)

Rom fick ta hem fåren från hagen. De behövde komma in på tork och först ikväll var det läge att ta ut dem igen. Vad cool han blivit, Rompa Tompa! Där har vi också lyckats :-)

Till helgen fortsätter putsandet. Instruktörsuppdatering med klubbens instruktörer och Christer Sjögren. Det ska bli så kul att höra Chrilles tankar runt träning och det ska bli kul att ha så många nya ögon på oss som kan komma med idéer. Lite läskigt också kanske, men det är ju så att gå på kurs ;-) Både Zeke och Rom ska vara med, perfekt att växla mellan två hundar som kommit så olika långt. Jäkl-r vad vi ska bli bra på delning sedan ;-)

1 kommentar:

Anna m Arvid sa...

Lyckostar som får gå kurs för Chrille! Han är grymt duktig! Nästan lika bra som Nap! ;-)