lördag, april 02, 2011

att göra rätt för veckopengen

Den där promenadlufsningen jag höll på med i måndags kändes kan jag säga. Det var väl inte jättesmart att springa på asfalt och gå på den mjuka grusvägen, så förutom träningsvärken hade jag ordentligt ont i fotlederna. Planen var att nästa runda skulle bli på torsdagen men då var jag sen från jobbet och hade alldeles för mycket att stå i - och ont i fötterna - så det hoppade jag över.

Idag har jag kompenserat det kan man säga. Det känns som jag och Zeke gjort rätt för veckopengen idag. Klockan tio skulle Bosse och bearded collie-Boriz komma. Före klockan tio hade jag förutom ätit frukost; tagit rätt på ett lamm, svabbat av golven, klättrat på logen och puttat fram en jättestor och jättetung halmbal, halmat och mockat hos tjurarna, tagit ut träningsfåren, samt flyttat kalvarna från deras box till stallet eftersom vi skulle mocka ut deras box också. Vi låtsades att de var invallade och flyttade dem med Zekes hjälp.
Klockan tio var det dags för en timmes hårdkörning med Bosse och Boriz och sedan kom min syster och prinsessan Wilma, samt Majsan och hälsade på. Klappa lamm, kalvar och tjurar, försöka hänga med i unga frökens långa utläggningar om huruvida tjurarna ser på Bollibompa eller inte (!) och fika. Klappa lamm igen och sedan tror jag Wilma sov gott i bilen hem. De minsta lammen sover i alla fall som trasor efter att ha varit ute i hagen för första gången och dessutom blivit burna och klappade.
När de åkte halmade vi och tog vi tillbaka kalvarna till deras vanliga box. Det gick faktiskt riktigt bra, de går undan fint och de hetsar inte upp sig i onödan. Jag är jättenöjd med den gruppen.
När jag ändå var i farten mockade jag ur boxen i stallet så att det är rent där när träningsfåren ska in igen.

Nu känner jag att en liten tupplur inte skulle vara fel.

1 kommentar:

Mackan sa...

oj vilken dag!!