lördag, april 16, 2011

kalasdag

Oj vilket väder vi haft idag :-)
Mina får är inte alldeles lätta att hålla innanför stängsel såhär på våren. Trots underhållsarbete har de hittat några ställen där de tar sig ut... De går inte så långt, de strosar omkring på gräsmattan och på gården, men det är ju ganska irriterande. Idag släppte jag ut dem i stora hagen eftersom jag ändå var hemma och kunde hålla lite koll på dem.
Inte för att det behövs, det finns någon annan som gärna sköter den sysslan...


Nåja, jag och Majsan bättrade på staketet i vinterhagen och Zeke och Rex fick jobba hårt för att få både tackor och lamm till nya hagen. Att ta in dem var sååå mycket lättare :-) Men lammen var duktigt trötta efter några timmar i ny miljö...

Jag har funderat ett tag på att ta ut Rom och träningsfåren på en längre promenad. Vinterns pet-träning har gjort att han tappat driv. Min plan var att ta cykeln men eftersom mitt ben fortfarande värker omvärderade jag den idén. Så idag tog jag fyrhjulingen, Rom och sju får på promenad efter skogsbilsvägen. Solen sken och det var så härligt. Får och hund fick hålla tempot, jag puttrade bakom och log. Fåren höll god fart och jag var glad att Rom inte gjorde några försök att stoppa/vända dem utan han pinnade på efter dem och reglerade deras tempo och styrde. På hemvägen fick fåren riktigt bråttom. Jag tror att det här var riktigt bra träning för Rom. Att även när fåren pinnar på kunna ta flanker utan att hetsa upp sig (svårt, men då blev det stoppvisslan och nytt försök) är något som han inte alls klarat av. Tidigare hade han nog försökt stoppa fåren men nu har han tydligen fattat att det är ok även när fåren springer :-)

2 kommentarer:

Helénes klotterplank sa...

Härligt!!

Anonym sa...

Bra träning.
Ska bli kul att se Romraringen i maj.
kram "mormor"