söndag, april 10, 2011

that´s what friends are for...

Sture-Marie hade fått tag på får hos en granne. De behövde vallas in och såklart ryckte insatsstyrkan ut. Tea, Irja, Lexa, Zeke, Rom, Sture och till och med lilla Jovi fixade uppdraget så att Marie och Sture har fina träningsförutsättningar i fortsättningen. Som vanligt är jag nöjd med Zekes insats - invallning håller på att bli hans grej på riktigt.

Allra bäst idag var Heléne som lånade ut sina nya dyra skor till mig. Jag kommer inte i några andra skor än foppatofflor om jag inte lånar Hussens och de är så svåra att gå i. Svullnaden i benet efter fredagens vurpa har flyttat ner i foten och det ser ut som jag stukat fotleden illa...
Nu har jag ett par vattentäta arbetsskor som underlättar tillvaron - tack snälla!

Under tiden som vi var hos Marie hade ytterligare en tacka lammat. Tyvärr var den ena tvillingen död. Surt när man inte är på plats, jag kan inte låta bli att undra om den hade gått att rädda om jag varit med? Nåväl, nu gjorde den inte det och det är inget att fundera så mycket på. Hela lamningen har gått otroligt bra; bara två tackor kvar nu och det här var den första dödfödda och inget lamm har varit sjukt förutom den lilla plutten som var för tidigt född. Hoppas, hoppas det håller i sig med de sista två.

Baggen har i alla fall inte haft några betänkligheter eller diskrimineringar när det gäller ålder. Kvar att lamma är gamla Solveig - äldst i flocken med sina elva år, och yngsta ungtackan. Båda ser dräktiga ut så Eskil gjorde ett bra jobb :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad tråkigt med lammet. Hoppas ditt ben inte tog för mycket stryk efter helgens aktiviteter. Det var trevligt idag. Lite annorlunda och väldigt intressant!
Ewa,Tea&Irja