lördag, april 09, 2011

tre systemkameror i samma hage

eller förresten; jag är inte säker på om Heléne hade med sin?

Dagens blogg måste nog börja med en beskrivning av den helt onödiga vurpa jag gjorde i går kväll. Genade över en mörk del av gårdsplanen och snubblade handlöst över ett balspjut. Jag visste ungefär samtidigt som jag föll att det var precis där det stod - men omedelbart efter fallet fick jag annat att tänka på. Att båda mina smalben hade fått en riktig smäll, till exempel... Kyla och högläge rekommenderades alltid när det var fotbollsskador så jag körde på den linjen. När jag skulle kolla fåren i natt tog jag kryckorna till hjälp och jag hade ändå så ont att jag var helt kallsvettig... Behandlade med zon och grubblade på om det var en riktig fraktur eller bara en spricka och hur jag skulle lägga upp jobbet hemifrån och hur skulle det nu gå med Skottlandsresan?...
Efter att ha höjt högläget lite till och zonsalvan gjort verkan somnade jag i alla fall och döm om min förvåning när benet var mycket bättre i morse :-) Svullet från knät till fotleden och begynnande blått men det gick att gå på. Lånade Hussens sko eftersom jag inte kom i något av mina par och sedan var det hundträning som gällde istället för akuten (mycket bättre!)

Först ut var Jovi och Heléne. De fick hjälp av Bud och från det passet finns inga bilder ;-) men Bud roade sig på bästa Budmanér och Jovi försökte hinna ifatt :-) Nåja, Bud har inte så bra kondis så efter en stund såg vi lite valltakter i Jovi också.
Den här bilden är från hennes andra runda, ingen Bud men Lexa höll koll och matte höll i linan (bara en sån sak - Heléne höll i linan!)
ser väl riktigt bra ut?

Sedan blev det lite sortering och stök eftersom fåren inte ville vara kvar i hagen... och sedan klev Lexa in på arenan. Den här bilden är cool; Lexa så avspänd att fåren släpper in henne nära utan att få panik. BRA jobbat!
Mackan och Rosso har gått framåt sedan jag såg dem senast. Framförallt gillade jag deras andra pass där Mackan lade lite mer press. Mackan var nog också nöjd för hon fotograferade guldklimpen
Antar att det var en liknande bild hon fick till
Majsan och Rex kom och var med.
men Rex! så där gör man väl inte?!

Zeke hade öronen på skaft idag
jag är riktigt nöjd med hans runda. Han försökte verkligen trots att jag utsatte honom för några av hans gamla spöken. Åh, så fint han hanterade djuren idag. Gilla!

Rom däremot hade ingen bra dag idag. Slarvade med Där-signalen, blev tveksam på höger och vänster och var över huvud taget osäker och seg. Någonstans samtidigt som jag såg att hans stora flanker stannat inomhus idag, tappade jag helt fokus. Skyller lite på det onda benet, men jag kände mig bara off när jag inte var så rörlig själv. Märkligt! men nästa gång; DÅ är vi på g.

Efter träningen hjälpte jag Majsan med deklarationen och sedan kom en arbetskamrat hit med familjen och klappade på lammen. Vi gick därifrån eftersom en tacka började lamma. Tvillingar och nu är det bara fyra tackor kvar. Ska bli så skönt när det är klart.

I morgon väntar förhoppningsvis invallning hos Marie. Jag ska snart inta högläge med benet igen och hoppas att det är ännu mycket bättre i morgon.

4 kommentarer:

Mackan sa...

Haha, ja, nog blev det bild allt. Upptäckte att jag mest hade fotat hundögon idag. :)
Det var häftigt ljus ute, bilderna ser så där gamla och lite röda ut, som från sjuttiotalet.

Fattar inte hur du orkade gå runt som du ändå gjorde på det onda benet!
Supernyttig och BRA träning blev det för mig och Rossen. Bra feedback och tankeväckare från er med. :)

Helénes klotterplank sa...

Ha,ha. Ja, fy och usch vad är det jag håller i handen?? Tackar mäster Bud för första rundan. Tur att han får vara till nytta ibland. Tror han gillar oss ;-) Håller med, Zeke gjorde en finfin runda och Rom?. Ja, jag tror.. så här i efterhand... att, vi är så vana att han alltid presterar att man blir lite "mungiporna ner", när han är "bara" en vanlig hund under inlärning. Men igentligen var det inte så tokigt att du sedan inte orkade hålla ihop är kanske inte så konstigt. Sen skäms jag. :-S Fy på mig Heléne. Hade faktiskt ingen tanke på ditt onda ben. Hur mycket kamratlig är man då?? :-( Du fick styra Bud. Du fick sortera tackor och du fick gå och hämta hundar och redskap. Fy på oss!

Ewa sa...

Men hallå! Såå himla mesig är jag inte. Hade jag haft för ont hade jag faktiskt sagt till. Jag är lite som hundarna; när det är roligt känner jag inte så noga efter ;-) Dessutom tror jag att det är bra att gå på foten - det har i alla fall inte blivit sämre. Bara mer svullet och snart är den riktigt blå.

Bud tackar för att han fick vara med och showa lite. Äntligen!

erica sa...

härligt med bilder UTAN SNÖ!!!