tisdag, juli 05, 2011

kurs är roligt, telefoni är tråkigt

Igår var det kurs igen. Eleverna är så duktiga, kom ihåg var ni såg dem först ;-) Det ger mig verkligen en kick när poletten trillar ner och en nybörjarförare börjar få in känslan för sin egen placering och var man hjälper (och stjälper) sin hund. Sedan återstår lite puts på hundarna men om bara förarna förstår sin roll, så blir det så mycket enklare. Dessutom kan jag ge mer feedback som instruktör om jag får betrakta ekipaget från sidan och inte behöver vara med i (och då menar jag i) övningen.
Till Buds stora glädje fick Boriz testa hela flocken med tackor och lamm. Utan hållhund var de snabbt i andra änden av hagen, men Buds gamla stakettakter sitter i. Jag fnissade åt att varje gång Bosse höjde rösten till Boriz var Bud direkt på väg in och ta över flocken. "När förarna skriker ligg och stanna åt hunden brukar de glömma fåren, så dem tar jag hand om", sade Bud ;-)

Idag fick jag hem det nya åskskyddet. Jag monterade det, glad i hågen... och sedan fungerade inte internet igen. Eller rättare sagt, ingenting som hade med telefon att göra fungerade. Startade om, drog ur sladdar, kopplade bort åskskyddet, startade om, gjorde en reset, startade om, och gav upp och tillbringade sedan över en timme i Telias telefonkö. Naturligtvis skulle jag ha testat att telefonlinjen var ok innan jag började, nu trodde jag att det var något som hade hänt när jag höll på med mina monteringar. Nåja, nu är det förhoppningsvis en tekniker på väg hit igen.
På kuppen blev jag riktigt irriterad. Hur krångligt ska det behöva vara? Jag börjar alltmer överväga att gå över helt till mobil telefoni. Nu har jag förstås bundit upp mig med abonnemang på den här gatewayen men det måste gå att häva om de inte kan leverera. Jag har en känsla av att den där telefonkabeln som ligger på marken i min fårhage inte förbättrar oddsen att det ska fungera...

I morgon efter jobbet packar vi Peugeoten och tar sikte på Smålands nöttävlingar. Det kan sluta hur som helst, men roligt ska det bli.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller tummar och tår !!
"mormor"