onsdag, juli 20, 2011

semester

Sedan Katastrofen i Ukna har vi hunnit med några dagars semester. På måndagen åkte vi till Erica och vallade igenom hennes får i små grupper, eftersom de ska vara både kursfår och tävlingsfår kommande vecka. Det gick bra även om en vrång texel är mer vrång än det mesta. Tack och lov var det bara ett par tackor som absolut inte ville vara med, resten gick undan bra.

På kvällen var det kursdags igen. Duktiga kursekipage som verkligen gör framsteg. Nu kunde jag inte hålla mig längre utan lånade Maggiz av Michael och körde henne en stund så att hon skulle förstå vad det är vi är ute efter. Det var roligt att höra reaktionerna efteråt och det blev bra diskussioner. Annars gillar jag inte att köra elevernas hundar, jag vill att eleverna själva lär sig, men ibland blir det bra. Under tiden vi hade kurs såg jag att kalvarna inte hade någon vidare respekt för eltråden så det var bara att planera en tur med röjsågen på tisdagen.

Nu blev det inte så för tisdagen blev en sling-dag. Till Säter och till Hedemora (där jag åt den största "Medelstor våffla" jag sett på länge) och en konstig väg över skogen hem. Sedan sov vi lite middag, hälsade på en granne, grillade och så var den dagen slut.

Det fick bli staket-dag idag istället. Hussen med stora röjsägen, jag med den lilla. Sedan gick jag ett varv med sekatören och så spände jag trådarna så nu ska det vara lite mer kräm i tråden igen. Då var det lika bra att passa på att stänga undan fåren på nya betet (som Hussen putsat idag) och ta ut bagglammen till nätfållan. Sist jag trixade med bagglammen gick det ju bra med dem, men tackorna var galna och hoppade genom fjädergrindarna. De blev kvar i hagen men det var ett förfärligt liv på dem och jag hade nöjet att trassla ut tre fjädergrindar som hade tvinnat ihop sig till en. Under tiden kallade jag fåren för diverse fula namn och fjädergrindarna fick också en ordentlig utskällning... Sedan dess har bagglammen varit inne i avvaktan på att tackorna skulle sluta gapa efter dem - och att jag och hundarna skulle vara hemma.

Nu går baggarna ute, hoppas det fungerar bra nu.

I morgon blir det lite Nostalgi på kvällen, vi måste ju kolla på moped- och traktorcruisingen. Sedan bär det av till Åtvidaberg på fredag morgon. Nöttävlingar igen...

1 kommentar:

Helénes klotterplank sa...

Mina tackor var mer väluppfostrade. De stannade snällt på sin sida staketet. Lycka till i Åtvidaberg.