söndag, juli 03, 2011

rätt mycket träning

Efter torsdagens och fredagens tävlingar var det dags att kavla upp ärmarna och träna lite nötvallning inför nästa tävling. Här är det tätt på given ;-)
Jag ringde Tuula och Göran och fick åka till en bonde inte så långt härifrån, där de hade 28 kvigor på bete. Invallade men inte så mycket vallade sedan de kom dit. Perfekt, tänkte jag och åkte med ambitionen att träna lite tävlingsmässigt.
Av det blev intet. Däremot vankades det stenhårt jobb. Zeke slet hårt innan de nyfikna kvigorna var nere vid samlingsfållan och sedan slet han lika mycket med att ta bort de åtta som vi delat av och som bara skulle tillbaka till kamraterna. Han var helt färdig och någon mer träning var inte att tänka på när djuren började gå undan fint.
Rom fick det förstås lite lättare eftersom Uncle Zeke gjort grovjobbet, men de åtta kvigorna hade gått tillbaka till sina kamrater och skulle tryckas bort och det var fortfarande gristungt. Kotungt, menar jag... Till slut hade vi i alla fall tryckt bort dem och flyttat runt dem lite och då var Rom också totalt färdig. En snyting av en kvigklöv fick han men det bekom honom inte och han verkar inte fått några men av det. Han tar gärna till fart och ett nafs i näsan om inte kvigorna svarar direkt men börjar visa lite bättre tålamod.

Idag hade jag några olika alternativ, jag var nyfiken på "läxförhöret" som skulle hållas i Skräddars. Det hade varit roligt att se Sture-Marie och Gråå-Sarah igen men det får bli nästa gång. Istället kom Maria och Meg hit och fick en riktigt bra träning med både tävlingstips och en hel del delningsteori. De jobbade bra.
Maria åkte hem, jag drack kaffe och sedan kom nästa elev. Mackan och Rosso passerade Skäve och passade på att stämma av lite. Man kan säga att jag överöste stackars Mackan (bombarderade, kanske är ett bättre ord) med tips, åthutningar och förslag. Hoppas att de viktigaste fastnar, de behöver backa bandet lite och se till att flankerna är bra. Idag fuskade Rosso och fick betala med en riktigt obstinat tacka som dömde honom som opålitlig och hotfull och tackan gick i försvar ordentligt. En fantastiskt bra lärare med andra ord :-)

Nu ska det bli gott med lite mat. Dessutom ser huset ut som det behöver lite omsorg. I morgon är det kurs igen. Vi kör hårt!

1 kommentar:

Mackan sa...

Himla klok tacka även jag inte tyckte det just då. :)
Jodå, jag kommer ihåg. Tack!!