söndag, oktober 23, 2011

den ratade hundens hämnd

Att kalla Zeke ratad var kanske att ta i, men...
För några år sedan fick jag för mig att jag skulle köpa ny mobiltelefon trots att det egentligen inte var något fel på den jag hade. Egentligen tyckte jag nog att det var onödigt och lite lyxigt, men jag slog till. Då och där; i telebutiken, gav min (tills då) fullt fungerande telefon upp och gick aldrig mer att starta. Inte ens så att det gick att rädda ner informationen till simkortet... Då myntades begreppet "den ratade telefonens hämnd" och det som nu har hänt är alltså lite snarlikt, dock med den väsentliga skillnaden att ingen död förekommer här. Gudskelov!

Igår hade vi en liten vallhundsuppvisning här, jag och Rom. Några hundintresserade landstingsanställda ville se och höra lite om vallning. Vi hade lite information och sedan visade vi lite. Där är Rom en pärla. Tydliga rörelser och enkel att läsa, även om man inte är ett får ;-)
Efter uppvisningen fikade vi lite och när gästerna åkte hem var det dags för lite nya ensilagebalar till djuren. Rom fick hänga med och hålla bort djur och när lastmaskinen startade hörde jag Zeke från hundgården. Det var hans "- Hallå! du har glömt mig"-skall och det blev inte tystare i hundgården när jag startade fyrhjulingen för att hämta några grindar... Senare på kvällen var Zeke ordentligt halt. Där kom den; hämnden! jag har ingen aning om vad han gjort men han ömmar på ungefär samma ställe som efter kvig-attacken i somras :-( Jag ger honom några dagar med koppelpromenader men blir han inte bättre snabbt får det bli Rimadyl och ett besök hos veterinär Sören. Och ingen start i helgen i så fall...

Annars har veckan sprungit på i rask takt. Jag var i Göteborg ett par dagar i jobbärende och till helgen hade Hussen kommit på att vi skulle göra en insats med det som så småningom ska bli hundhus och carport... Så det har varit en helg i byggarbetets tecken. Nu är balkarna på plats som hela rasket ska vila på. Nästa etapp är väl armering och gjutning. Då är jag i alla fall inte jag till någon större hjälp. Här kommer ett par bilder från "bygget"




Två paddor på samma bild. Det är jag som har varseljacka ;-)

2 kommentarer:

Mackan sa...

Nej vad hemskt att Zeke är halt! :(

Men du, haha, vad knäpp du är. Två paddor på samma bild såg då inte jag.

Helénes klotterplank sa...

Men...Zeke då...??? :-(
Hoppas det är en snabbövergående hälta. / Heléne