lördag, februari 25, 2006

instruktörskurs Bråfors

idag har jag varit på en instruktörskurs för klubbens varande och blivande instruktörer. Karin Söderberg höll i kursen och vi har verkligen haft en fantastiskt bra dag med många givande diskussioner och vi har tittat på många fina hundar. Det var förstås extra kul att se Zekes kullsyskon Trixa och Rozz som också är små underverk ;-)
Zeke själv skötte sig bra. Han tyckte nog att det var lite konstigt med första övningen i lilla fållan; han försökte förstås skynda sig för att komma upp i balans - det är ju så vi tränat - men jag höll tillbaka honom och ville att han skulle gå lugnt. Märkligt! för den lille mannen.
När vi byggde ut fållan och han fick vara lös blev det bättre - jajamensan matte, nu börjar det lika något ;-) och imorgon när fållan blir ännu större tror jag att det blir ännu bättre. Han behöver lite plats... Plötsligt hade Zeke väldigt mycket flanker (!) men jag tror att drivet kommer att vara tillbaka när han får plats att gå mot fåren bättre. Han har i alla fall uppfört sig väl och hm... börjar bli riktigt belastningsbar och nu får matte skärpa sig så att hon hänger med. Det är inte självklart att han ligger kvar där jag lagt honom längre :o)

Ny rapport kommer efter fortsättningen imorgon. Jag är jättetrött och överväger starkt att gå och lägga mig snart (typ kl 21 på en lördagkväll...)

1 kommentar:

Anonym sa...

Å vi väntar på rapport ;-)
Kitty o co