söndag, februari 05, 2006

Veckans bästa, satans kallt och liten har blivit stor

Veckans bästa är Bud, Bud, Bud :-) Om ni hade sett hans träning i fårhagen idag hade ni förstått :-) Jag vet inte när han senast gick så bra! Oj, vad glad jag var för honom idag.
Zeke var också ute en sväng och idag hände det saker. Det gick bra att hålla honom på avstånd och han höll ut bättre i flankerna. När jag morrade vek han bort huvudet och fortsatte med en bättre rörelse, precis som jag ville, istället för att stanna och titta på mig "varför låter du arg???". Det kändes bra och gav visst hopp till kurserna i månadsskiftet februari - mars, då kanske han är träningsbar i alla fall...

I veckan har Zeke börjat lyfta på benet (ibland). Kors, ska han också bli stor??? Han är ju faktiskt 10,5 månad så det var väl dags ;-)

Imorse hade vi -17 grader. Tuula och Göran kom och tränade på förmiddagen men då var det bara -10 så det var riktigt behagligt. Bud var med och hjälpte till i den mån han vågade - han var livrädd för Tuula och långpisken. Tuulas "Maggie" är en utmaning - det är inte några fel på viljan men hon har Bud-fasoner för sig med försök till inrusningar när hon kommer nära. Hon har gjort stora framsteg sedan jag såg henne senast, så det kommer att bli riktigt bra med tiden. Maggie är bara drygt ett år så de har framtiden för sig. Storasyster Zally sköter sig fint, det är en fin arbetshund men hon är lite tight när hon ska vända djur - hon är ju van att jobba med nöt och det är lite annorlunda mot skogsfår ;-)
Sedan kom nästa pass, då var det mamma och Rex som tränade. Vi delade av flocken och Rex och Bud delade broderligt på fåren. Jag såg inte så mycket av Rex eftersom jag bländades av Bud ;-) som skötte sig riktigt, riktigt bra. Jag brukar få hålla tillbaka honom hela tiden för att han ska hålla rätt tempo men idag fråndrev han hundra meter rakt bort utan ett enda kommando. Jag måste fortfarande styra upp honom när han vänder fåren och hålla tillbaka honom för att han ska starta lugnt, men sedan kom han tillbaka med fåren till mig lika lugnt, vände dem runt mig och knallade iväg igen bort med dem och vände och så där höll vi på. Sedan delade vi av vårt gäng och han fick jobba mycket i drag och vända får som var på väg till den andra flocken. Skitkul hade vi!!!
Nu är det dags för söndagsmiddag. Ingen pizzeria-mat idag (!) men kanske kinesiskt... mums!

Inga kommentarer: