måndag, juli 28, 2008

åskskydd - fortsättningen

Eftersom jag gett mig i kast med att göra reklam för åskkydd i den här bloggen så känns det som det är dags för en konsumentupplysning.
APC heter leverantören till dator-åskskyddet. Aldrig något krångel; ring och tala om att det är trasigt så skickar de ett nytt. Om man ringer tillräckligt ofta måste man ta en bild på det trasiga åskskyddet och maila dem. No problem! I värsta fall pratar de engelska men då kan man ringa en annan dag...
Till bärbara telefonen hade jag ett Belkin. Där var det genast mer krångligt. När jag ringde hade jag oturen att ringa precis när de hade bytt telefonnummer och rutiner så jag fick förklara tydligt att jag hade ringt till rätt nummer och att jag inte tänkte ringa något annat nummer eftersom det där bara var en telefonsvarare. Till slut tog han alla uppgifter och de skulle maila mig besked annars skulle jag ringa igen. Idag ringde jag igen och då visade det sig att de hade skickat en blankett per snigepost - riktig snigelpost för de sade att det brukar ta sex-sju dagar innan det kommer fram från England. Blanketten låg i postlådan idag och nu ska åskskyddet skickas in tillsammans med en blankett och sedan ska jag få besked om de ersätter telefonen eller inte. Eftersom åskskyddet lyser som det ska är jag helt införstådd med att nästa rond kommer att bli att den trasiga telefonen ska skickas in... Till England. På min bekostnad. Som ni hör är jag inte jätteimponerad av varken funktionen eller administrationen av Belkin.
Av detta inlägg får ni läsare dra era egna slutsatser. Jag kommer i fortsättningen att välja bort en av ovanstående leverantörer ;-)

Annars har jag flyghavrebekämpat och börjar så smått se slutet på åkern. Tur det för snart är det dags att gå veckans runda - jag håller ju på med förra veckans fortfarande. Kursen har semesterledigt den här veckan och jag funderar på att åka upp till Rättvik och Classic Car Week http://www.classiccarweek.com/ i morgon, Hussen är redan där.

Inga kommentarer: