torsdag, juli 17, 2008

åskskydd

Här kommer lite åskskyddsreklam. Kanske kan jag få provision från företaget (vid närmare eftertanke är jag nog ingen optimal kund när de hela tiden måste förse mig med nya grejor utan att få betalt)...
Mitt åskskydd som sitter vid datorn är av fabrikatet APC. Kolla den här länken http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=PH6T3%2DGR
De finns även i affärerna.
Vid trådlösa telefonen har jag ett annat märke som jag köpte på Onoff för 179 kr tror jag att det var. Då är ansluten utrustning försäkrad upp till ett par hundra tusen. Se bara till att det framgår att utrustningen är försäkrad så fungerar det.
Jag kollade Onoffs hemsida (nu får jag nog inte provision från APC längre) och där fanns det här http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vProd/27509?opendocument&markID= till mycket humant pris men det ser inte ut att ha något teleuttag. Det jag har till telefonen är det bara ett eluttag och ett teleuttag på. Det överlevde senaste åsksmällen så det funkar :-)

Nu har det visat sig att routern eller adsl-modemet också fått en törn av åskan. Det fungerar men när jag har allt inkopplat är det dött i husets andra telefonuttag... Utredning följer och sedan får väl APC ersätta det också... Jag ska vänta och se om fenomenet försvinner när jag kopplar via ett fungerande åskskydd innan jag börjar rota.

Jag har förresten fått svar på mitt dokumentationsmail till APC. "Hej Ewa! Starkt jobbat! :-)" Hihi... Han skulle sett när jag bankade på det med grov bult och gummiklubba :-)

Nästa tävling för mig och Zeke hoppades jag skulle bli Nynäshamn men där blev vi 7:e reserv :-( så nu satsar vi på Åby Gård i början av augusti...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ewa
Har du någon liten härlig bild ??
Gissa på vem ?

Anonym sa...

Hur går de med den lille Rom mannen ;-)
Förresten de där med flyghavre, en närmare förklaring på vad de e och varför man plockar bort de. E de kanske de som de plockar på fältet här ?? Två pers som knallar runt ungefär varannan dag på 10ha stor åker (e de lönt?) och ibland dyker ner och plockar nått ....
Ha de fint,
Kitty

Ewa sa...

Kitty och andra som undrar; det är defintivt inte lönt (i alla fall inte kortsiktigt om man räknar timpenning) att plocka flyghavre men:
Det är påbjudet i svensk lag, SFS 1970:299 Lagen om skydd mot flyghavre, att markägaren skall insamla och bränna flyghavre.
Suck! Dessutom är det så att man måste lyckas med bekämpningen till minst 95% för att den inte ska utöka spridningen... Om någon bit av roten blir kvar i marken har man en ny planta på en vecka... Man bör alltså gå över ägorna en gång i veckan fram till skörd om man är drabbad.